A speciális csíráztatási eljárással előállított hús egyenértékű termék GMO-mentes, teljes értékű fehérjeforrás. Egyszerre magas diétásrost- és fehérje-, továbbá alacsony szénhidráttartalmú alapanyag, kiválóan illeszkedik a fogyókúrás és speciális étrendekhez. Koleszterinmentes, egészségesebb termékek készítésére használhatják az éttermekben, az élelmiszeripar szinte minden területén, így a sütőiparban, a tészta- és készételgyártásban, vagy akár a húsiparban.
A Frost&Sullivan egyik szakembere menetközben Indiából kereste meg a Fitorexet, nem véletlenül. Az óriási országban a súlyos élelmezési problémák megoldása érdekében fokozottan odafigyelnek az új alapanyagokra, a nem állati eredetű, olcsó fehérjeforrásokra. Ettől kezdve felgyorsultak az események, s mintegy három hónappal később a tanácsadó cég amerikai központjából jelentkeztek, hogy a Fitorexnek ítélték oda 2012-ben az élelmiszeripari innovációs díjat.