Cégvilág

Több tucat új állás: bővít Rácalmáson a Hankook

Csütörtökön kezdődik meg Rácalmáson a Hankook Tire Magyarország Kft. 2,4 milliárd forintba kerülő gyárbővítése. A hatékonyságnövelő beruházás néhány tucat új állást is jelent: az épülő üzem alkalmazottai már a betanuláson vesznek részt.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap 558,5 millió forintos társfinanszírozásának köszönhetően az összesen 2 milliárd 432 millió forintos beruházással egy új keverőgép számára fél év alatt egy 3000 négyzetméteres üzemcsarnokot építenek fel.

A 2011 októbere óta megduplázott termelési kapacitással rendelkező rácalmási gyárban jelenleg 2200 ember dolgozik, több száz különböző méretben és mintázattal készülnek abroncsok, személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára.

Az üzem jelenleg mintegy 34 000 abroncsot gyárt naponta, amiben egyre nagyobb hányad jut az ultra nagy-teljesítményű (UHP) és első gyári szerelésként (OE) szállított abroncsoknak. Az üzemben gyártott abroncsok 98 százaléka európai exportra készül, két százalékot pedig itthon értékesítenek.

Rácalmás Hankook
Kapcsolódó cikkek