BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A TXM három kutat fúrna Algyő közelében

Energia Az első negyedévben három tesztkutat kíván fúrni Algyő közelében a kanadai Falcon Oil and Gas leányvállalata, a TXM Kft. Szabó György ügyvezető igazgató szerint a munka 20-25 millió dollárba kerülne, s a Makó-árok 3500-3800 méter mélyen lévő gáztelített zónáját célozza meg. Később elérnék a mélyebb rétegeket is.

A TMX másik fő idei feladata a már működő gáz- és olajkutak üzemeltetése, és annak megvizsgálása, hogy hogyan növelhető a hozamuk.

Tavaly a TXM felvette a kapcsolatot környezetvédelmi és civil szervezetekkel, hatóságokkal a gázkutatással járó környezetterhelés mérséklése témakörében. Megbízásából egy német kutatóintézet hatástanulmányt készített a Makó-árokban folyó munkáról.

„Előzetes jelentése szerint a területen elviselhető kockázatú környezetterheléssel folytatható a palagáztermelés” – jelentette ki Szabó György. A cég hamarosan kerekasztal-konzultációkat tart a nyilvánosság bevonásával a palagáztermelés környezeti hatásairól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.