Cégvilág

Ahány légicég, annyi csomagszabály

Legyenek egységes szabályok a repülőgépekre felvihető csomagokra, javasolta Gurmai Zita EP-képviselő.

Miközben az EU egyre szigorúbb szabályokkal védi az utazók jogait, a tapasztalatok azt mutatják, hogy további területekre kell kiterjeszteni a légi utasok jogainak szabályozását, olvasható a Magyar Közlekedés honlapján.

A kézipoggyászokra vonatkozó uniós szabályozás hiánya miatt a légitársaságok gyakorlata változatos, és sokszor az utasok kárára, valamint a fedélzeti vásárlások ösztönzése érdekében korlátozzák felvihető csomagok mennyiségét, úgy, hogy mindezt racionális működési vagy repülésbiztonsági okok nem támasztják alá” – hangsúlyozta Gurmai Zita EP-képviselő az Európai Parlament csütörtök délelőtti plenáris vitája kapcsán.
 
Az Európai Parlament az elmúlt hónapokban három jelentésben is foglalkozott a légi utasok érdekeinek védelmével, mert egyes légitársaságok indokolatlannak tűnő korlátozó szabályokat vezettek be a fedélzetre vihető csomagokra.
 
Gurmai Zita szerint ez a gyakorlat a kisebb, regionális reptereket is kiszolgáltatott helyzetbe hozza a – tevékenységüket gyorsan áthelyezni képes – diszkont-légitársaságokkal szemben.

Magyar Közlekedés-->

Gurmai Zita kézipoggyász
Kapcsolódó cikkek