A frissességre és a házias ízű árukra esküszik a Tóth Tamás Kft.
Élelmiszer Ha valaki igazán jó ízekre vágyik Hevesen, sok esetben Tóth Tamásék boltjában keresi az alapanyagot. A hús- és hentesáruval foglalkozó családi vállalkozás működtetői már a kezdetektől arra törekedtek, hogy minőségi árut kínáljanak vásárlóiknak.
Tóth Tamás éppen húsz évvel ezelőtt, 1993-ban vágott bele a vállalkozásba. Mint elmondta, nem volt könnyű az indulás, egy bérelt üzlethelyiségben kezdtek, amelyhez két esztendő múltán csatlakozott egy káli egység. Nagy előrelépésnek számított az 1998-ban megnyitott korszerű saját üzletük Hevesen, ahol a húson kívül alapvető élelmiszereket is tartanak. A dél-hevesi vállalkozás igyekszik meghódítani a megyeszékhelyet is, ezért az egri piaccsarnokban is nyitottak üzletet. Az ügyvezető szerint a társaság sikerének több titka is van.
– Ezek közül az egyik, hogy mindig csak megbízható helyről szerezzük be a sertéseket, amelyeket saját magunk vágunk. Tarnamérai vágóhidunkat eredetileg szintén béreltük, de 2000-ben megvásároltuk, majd felújítottuk. Praktikusan emellett is kialakítottunk egy üzletet. A folyamatos fejlődés újabb állomása volt, hogy az ottani gépparkot is korszerűsítettük – fejtette ki Tóth Tamás.
Hozzátette, a másik titok a fűszerezés, saját gyártású termékeik a vásárlók igényeinek megfelelően a házias ízeket képviselik. Hagyományos módon készítik a hurkát és a kolbászt, a szalonnaféléket és a füstöltárukat is. Sokan igénylik azonban a konyhakész félsertéseket is.
Ma már mintegy húsz alkalmazott szolgálja ki a vásárlókat és a közületi megrendelőket. Hetente ötven-hatvan állatot is vágnak, ünnepek előtt ennél is nagyobb mennyiséget dolgoznak fel. A vezető folyamatosan dolgozik cége fejlődéséért, úgy mondják, egyszerre van jelen minden telephelyen.


