Cégvilág

Brutális díjemelés: Minden taxis kedvezmény megszűnik

A kötött áras taxis tarifa szeptemberi bevezetésével megszűnnek az akciók, a kedvezményes törzsutaskártyák és a szerződéses partneri kedvezmények is - mondta Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke az InfoRádiónak.

2013. szeptember elsejétől hatósági rögzített ár bevezetését írja elő a taxirendelet Budapesten minden taxiszolgáltatónak. Ez azt jelenti, hogy egységesen, nappal és éjszaka, 450 forint lesz az alapdíj, 280 forint a kilométerenkénti díj, 70 forint pedig a várakozási díj.

Ez mindenkire vonatkozik, teljesen mindegy, hogy fuvarszervezőhöz, vagy társasághoz tartozik, esetleg nem tartozik senkihez, s egyénileg, úgynevezett mezítlábasként szolgáltat a városban.

Szeptember elsejétől nem teszi lehetővé a rögzített hatósági ár alkalmazása, hogy transzfereket, fix árakat alkalmazzanak a taxisok és a taxitársaságok. Irányárat lehet jelezni az utasnak, de ez sem a taxisra, sem senkire nézve kötelezettséget nem jelent.

A transzferek és a különböző reklámárak eltűnnek. Ez nemcsak azokra az utasokra vonatkozik, akik ad hoc jelleggel beülnek a kocsikba, hanem azokra a cégekre is, amelyek különböző taxitársaságokkal, vagy fuvarszervező társaságokkal szerződésben állnak. Nincs lehetőségük nekik sem különböző kedvezményekre, például törzsutaskártyákra. Ezek is megszűnnek - mondta Metál Zoltán az InfoRádiónak.

egységes daj díjemelés taxirendelet tarifa taxi drágulás díjak
Kapcsolódó cikkek