BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Időkímélő konzervek: a levét is használhatja

A konzervek nagy segítségünkre lehetnek a főzésben. A zöldségek a feldolgozás során megőrzik tápanyagtartalmukat. A modern technikának köszönhetően olyan eljárással kerülnek a dobozba, hogy vitamintartalmuk sem szenved károkat. Közvetlenül betakarítás után feldolgozzák őket, kicsit előpárolják, majd légmentesen lezárják. Pár pillanatra 100 oC-ra hevítik, majd lehűtik. A konzervekbe kerülő zöldségek kalcium-, magnézium- és vastartalma kiázik a dobozba kerülő lébe, ezért ezt is használja fel, és ne öntse a lefolyóba. Készíthet belőle salátaöntetet, lazíthatja a zöldségpépeket, rizsfőzésre is tökéletes, a levesekbe pedig dolgozza bele!

A konzervekben levő zöldséget nem kell átmosni, egy mozdulattal, a levével együtt öntheti az ételhez.

Ha nem fogy el a doboz teljes tartalma, fedje le a maradékot frissen tartó fóliával, és tegye a hűtőszekrénybe. Így még 2-3 napig eltartható és felhasználható egy másik ételhez. A modern konzervek belseje védőbevonatot kap, így biztos nem kerül át semmilyen káros anyag a zöldségekbe. Ha nem jut jobb ötlet eszébe, forrósítsa át a zöldségeket kevés vajon vagy olajon, és húsok mellé kínálja köretként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.