Az iskolai, munkahelyi étkezdék nincsenek könnyű helyzetben, amikor össze kell állítaniuk a menüt. Anyagi lehetőségeik meglehetősen szűkösek, ám az igények nagyon magasak.
Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) múlt héten rendezte meg az Országos KözÉtkeztetői Szakácsversenyt.
A kétfős csapatoknak három óra állt rendelkezésére, hogy elkészítsék és felszolgálják a menüt, miközben komoly feltételeknek kell megfelelniük: a zsűri ellenőrizte az alapanyagok minőségét, mennyiségét és az élelmiszerbiztonsági szabályok betartását. Az őszi ételek elkészítéséhez szükséges remek minőségű alapanyagokat minden csapatnak nettó 420 Ft/adag áron biztosították. A versenyzők bebizonyították, nagyüzemi körülmények között is lehet finom és tápláló ételeket készíteni. A tíz döntős csapat közül a zsűri kettőnek ítélte a verseny fődíját, így a Hungast és az Elamen Zrt. képviselői is aranyéremmel térhettek haza. Második helyezést ért el a Sodexho Magyarország Kft. és az Eurest Kft. csapata, bronzéremmel pedig a Junior Harmóniát és a Vasi Fogadó Kft.-t jutalmazták.
Különleges fogások születtek. Az Elamen Zrt. főétele például kápia paprikával és padlizsánkrémmel töltött jércemell, parajos muffinnal, sütőtökös cukkini rétessel, sáfrányos szeklice mártással volt. A Hungast desszertje Fahéjas csokoládé mousse, narancs tükörben vaníliás céklahabbal, karamellizált körte szeletekkel. Vajon ezek az ételek tetszenének-e gyerekeinknek? Egy biztos, a zsűri elégedett volt.
Nem lehetetlen nagytételben is kiváló minőségű, friss élelmiszereket vásárolni, amiből remek ételek születhetnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.