A zsírok a legnagyobb energiát képviselő tápanyagunk és raktározható energiaforrásunk. Számos olyan vitamin létezik, mely kizárólag zsírban oldódik, így azok felszívódáshoz is elengedhetetlen. Szervezetünk egyik legfontosabb zsiradékforrásai a növényi olajok. Többszörösen telítetlen omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsavakban lehetnek gazdagok, melyeket a szervezet nem tud előállítani, és az egészség megőrzésében nagy szerepet játszanak. Ezen kívül növényi szterinekben is gazdagok, melyek a koleszterin felszívódását gátolják.
A boltok polcain mára számos növényi olajfajta sorakozik, amelyek közül sokszor nehéz választani. Fontos azonban figyelembe vennünk, hogy minden olajnak funkciója van, így nem árt, ha a háztartásban többféle olaj is megtalálható, hogy az adott étel elkészítéséhez ideális mennyiségű és fajtájú zsiradékot válasszuk.
Magyarország egyik legnépszerűbb és leghagyományosabb olajfajtája a napraforgó étolaj.
Az olívaolaj a mediterrán térség hagyományos olaja, de mára már itthon is nagy rajongótábora van. A repceolajban kiegyensúlyozott a zsírsavösszetétel. Íze és illata semleges vagy enyhén zöldes, így egyaránt alkalmas hideg és meleg felhasználásra. A kukoricacsíra-olaj a legfontosabb és legismertebb gabonacsíra-olaj. A szójaolaj jellegzetes íze miatt a keleti ételek készítéséhez a legalkalmasabb. A tökmagolaj sötét, zöldes színű kellemes ízű olaj, kitűnő élettani tulajdonságokkal rendelkezik. Krémlevesek, tészták, pestók ízesítésére ideális, de magában kenyérre vagy sajtokra csepegtetve is kitűnő. A kókuszolaj nagy előnye, hogy jól tűri a melegítést, ezrét többször is felhasználható, szagtalan, bő olajban sütéshez különösen ajánlott.
Bármilyen olaj mellett is döntünk fontos, hogy megbízható eredetű terméket válasszunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.