Akik eddig úgy gondolták, hogy a cukros üdítők nem járnak egészségi következményekkel, tévednek. Ezek az italok is okolhatók az egyre terjedő elhízásos járványért, az ezzel összefüggő betegségekért. Egyes szakértők az ilyen innivalók magas kalóriatartalmának tulajdonítják ezt a hatást, addig mások az édesítők egyes összetevőiről állítják: fiziológiás hatásuk miatt nő a vérnyomás, az inzulin-rezisztencia és a zsírmáj kockázata – mondta el Prof. Dr. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási szakértője, klinikai farmakológus. Egyre többen fogyasztanak naponta cukros, szénsavas üdítőket, sportitalokat és édesített gyümölcsleveket is. Mindezeket a szakértők összekapcsolják a cukor- és a szívbetegségek ugrásszerű emelkedésével az elmúlt évtized során. Egy Coronary Heart Disease (CHD) nevű számítógépes modell segítségével a kutatók megállapították, 1990 és 2000 közt a cukros üdítők közel 130 ezer diabétesz, 14 ezer szív-koszorúér betegség, és 50 ezer ezekből adódó betegség kialakulásához járultak hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.