Hívja meg párját saját készítésű vacsorával egybekötött romantikus randevúra. Ne gondoljon olyan fogásokra, amit csak egy mesterszakács tud elkészíteni, és három napig kell a konyhában állnia, hogy tökéletesen sikerüljön. Egyszerű, de különleges ételeket készítsen, abból sem sokat, mert nem jó túlzottan bevacsorázni. Az is elég, ha egy finom desszerttel lepi meg kedvesét!
Válasszon különleges gyümölcsöket, amiket ritkán tesz a kosarába. Az egyszerű tejberizst feldobja a pirított mangó, a papayákat könnyű megtölteni, a kis tésztakosarakat pedig díszítse az egzotikus gyümölcsökkel. Ma már mindegyiket beszerezheti a nagyobb szupermarketekben.
Jó alkalom egy meghitt vacsora arra, hogy új ízeket kóstoljanak meg. Páratlanná és felejthetetlenné teszi az alkalmat, ha olyan ételeket tálal, amit előtte még sohasem. Nem kell megijedni egy-egy új íztől, érdemes néha kipróbálni szokatlan fogásokat is. Jó alkalom erre a Bálint-nap.
Elkészítés:
1. A lisztet összemorzsoljuk a sütőporral, a vajjal, majd beletesszük a cukrot, a tojássárgáját, és tésztává gyúrjuk. Hűtőben, fóliába csomagolva 30 percet pihentetjük.
2. A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd beletesszük a citromhéjat. Ezt összedolgozzuk a mascarponéval, és beleforgatjuk a tojáshabot. A hűtőbe tesszük.
3. A sütőt 180 °C-ra előmele-
gítjük. A tésztát 20 darabra osztjuk, és a kosárkafor-
mákba nyomkodjuk. Meg-
szurkáljuk az alját, és 10-12 percig sütjük. Kivesszük, kihűtjük, majd kiborítjuk a formából.
4. Megmossuk, megtisztítjuk, és felszeleteljük a gyümölcsöket. A süteményekbe nyomunk kevés krémet, majd rátesszük a gyümölcsöket. Elkészítjük a tortazselét, és bevonjuk vele a kosárkákat.
1 darab: 274 kcal
Elkészítés:
1. A lisztet összemorzsoljuk a sütőporral, a vajjal, majd beletesszük a cukrot, a tojássárgáját, és tésztává gyúrjuk. Hűtőben, fóliába csomagolva 30 percet pihentetjük.
2. A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd beletesszük a citromhéjat. Ezt összedolgozzuk a mascarponéval, és beleforgatjuk a tojáshabot. A hűtőbe tesszük.
3. A sütőt 180 °C-ra előmele-
gítjük. A tésztát 20 darabra osztjuk, és a kosárkafor-
mákba nyomkodjuk. Meg-
szurkáljuk az alját, és 10-12 percig sütjük. Kivesszük, kihűtjük, majd kiborítjuk a formából.
4. Megmossuk, megtisztítjuk, és felszeleteljük a gyümölcsöket. A süteményekbe nyomunk kevés krémet, majd rátesszük a gyümölcsöket. Elkészítjük a tortazselét, és bevonjuk vele a kosárkákat.
1 darab: 274 kcal Kókuszos tejberizs mangóval Hozzávalók 4 személyre: 1 dl natúr joghurt, 4 ek. + 5 dkg kókuszreszelék, 10 ek. porcukor, 2 tasak hántolt, hosszú szemű rizs (25 dkg), 2 dl tej, 2 mangó, 1 papaya, 1 ek. méz, 2 ek. kókuszcsipsz.
Elkészítés:
1. A joghurtot összekeverjük 4 ek. kókuszreszelékkel. A porcukor felével ízesítjük, pár órára félretesszük, hogy a kókusz jól megpuhuljon. Közben vízben megfőzzük a rizst. A tejet felforraljuk a maradék kókuszreszelékkel, a cukorral, a rizsre öntjük, és még egyet forralunk rajta. Hagyjuk kihűlni.
2. A mangót meghámozzuk, a mag mentén vastagabb szeletekre vágjuk. A papayát négybe vágjuk, kimagozzuk, meghámozzuk. A mézet bevonatos serpenyőben felolvasztjuk, majd rátesszük a szeletelt gyümölcsöket, és mindkét oldalukat megsütjük.
3. A rizst elkeverjük a joghurttal, tányérokra szedjük, és még melegen rárakjuk a gyümölcsöket. Megszórjuk kókuszcsipsszel.
1 adag: 390 kcal A mandulás masszával töltött papájára rácsurgatjuk a mézet Hozzávalók 4 személyre: 5 dkg mazsola, 2 ek. rum, 2 papája, 1 ek. vaj, 5 dkg tisztított mandula, 1 csomag mézes puszedli (20 dkg), 1 lime (zöldcitrom), 5 cl narancslé, 1 ek. méz.
Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Leöblítjük, majd beáztatjuk a mazsolát kevés rumba. A papájákat megmossuk, félbevágjuk, kikaparjuk a magjukat, alul kicsi talpat vágunk nekik, hogy ne billegjenek. Tűzálló sütőtálba tesszük a papayákat, apró darabokban rászórjuk a vajat, és a sütőben kb. 10 percig (félkészre) sütjük.
2. Gorombára vágjuk a mandulát és a puszedlit. Lereszeljük a lime jól megmosott, megszárított héját, kinyomjuk a levét. Leöblítjük, leszűrjük a mazsolát, majd a narancslével együtt az egészet összekeverjük.
3. A mandulás masszát betöltjük a félig sült gyümölcsökbe, mindegyikre rácsurgatunk a mézből, és visszatesszük még 10 percre a sütőbe. Forrón tálaljuk.
1 adag: 278 kcal-->
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.