Serge Vieira, két Michelin-csillagos séf, a Bocuse d’Or 2005-ös bajnoka tartott tréninget a legismertebb kulináris verseny magyar válogatója előtt a Bocuse d’Or Hungarian Selection csapatának. A francia tréner rendesen megizzasztotta legjobb séfjeinket, akik március 12-én, a SIRHA Budapest szakkiállításon már élesben mutathatják be az elmúlt hónapok kemény felkészülésének eredményeit, hogy a hazai válogató után a győztes májusban Stockholmban, az európai finálén versenybe szálljon a 2015-ös lyoni döntőbe jutásért.
A világszerte kulináris referenciát jelentő Bocuse d’Or a világ legjobb mestereit vonultatja fel.
Széll Tamás, a 2013-as lyoni fináléban első magyar döntős sikere után a Bocuse d’Or még nagyobb kihívás a hazai gasztronómia képviselőinek, hiszen a grandiózus fináléban, amely lehetőséget teremt a Magyarországon felbukkanó gasztrotrendek prezentálására, már előkelő eredménnyel büszkélkedhetünk.Az idei magyar gasztro válogatott a Hagyomány és Evolúció verseny legjobbjaiból állt össze. Molnár Gábor, Szűcs Zoltán, Daniel O’Shea, Győrffy Árpád, Galgóczi Gábor és Barhó Szabolcs azok, akik vállalták a többhónapos, intenzív, áldozatokkal is járó felkészülést.
Kagyló, tőkehal és osztriga
Az idei Bocuse d’Or európai válogatójának három fő halalapanyaga a Bouchot kagyló, a Tőkehal (szénhal) és a Belon osztriga, amely alapanyagokat a METRO a legjobb vidékekről szállítja: az osztriga Franciaországból és a Bouchot kagyló Skócia partjairól 48-72 óra alatt érkezik meg, míg a japán mélytengerben, így magas nyomás alatt élő szénhal 9000 km-t utazva kerül a mérlegre, majd később az éttermi fogások közé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.