BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Látványos tortacsodák körtével

Sok háziasszony nem szívesen áll neki tortát sütni. Azt gondolják, bonyolult és sok munka van vele. Bebizonyítjuk, hogy ez nem igaz

A tortakészítés nem tartozik a háziasszonyok kedvenc elfoglaltsága közé. Nem szívesen töltenek órákat a konyhában, hogy díszes tortákat süssenek. Nemcsak az időt sajnálják, hanem félnek a kudarctól is. Mi lesz, ha nem sikerül olyan szépre, mint a cukrászdában?

Bebizonyítjuk, hogy vannak torták, amelyeket egyszerű elkészíteni, és a látványuk is lenyűgöző lesz. Nem kell első próbálkozásra cukrászcsodákat választani! Érdemes a gyümölcstortákkal kezdeni. Ezek könnyűek, szépen mutatnak az asztalon, ráadásul nagyon finomak. A kezdők segítségül hívhatják a készen kapható tortalapokat, és csak a krémre kell figyelniük. A bátrabban azonban az alapot is maguk süssék. Ha sütési-hűtési időket nem számoljuk, körülbelül 1 órás munkánk eredménye csodaszép torta lesz.

A díszítés ugyan igényel kevés kézügyességek, de a legfontosabb, hogy szép, hibátlan gyümölcsöt válasszunk. Most a körtét ajánljuk, de helyette megteszi az alma is. A joghurtkrémhez jól illik az eper, a karamellizáláshoz a barack(befőtt).

Szerezzünk be kevés mentát, a leveleivel feldobhatjuk a dekorációt. De remek dísz lesz a reszelt citrom- vagy narancshéjból.

Diókrémes körtetorta – a magház kivájásakor ne törjön meg a körte

Hozzávalók kb. 10 szelethez: A tésztához: 15 dkg vaj, 20 dkg liszt, 1 tk. tejföl, 1 ek. porcukor, 1 tojássárgája. A tetejére: 4-5 kemény körte, 1 citrom, 7 dkg vaj, 4 ek. porcukor, 1 tojás, 10 dkg darált dió, 1 dl tejszín.

Elkészítés:

1. A tésztához összemorzsoljuk a vajat a liszttel. Hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, a tojássárgáját és egy csipet sót. Cipóvá gyúrjuk, becsomagoljuk, és a hűtőben 30 percig pihentetjük.

2. A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, és a magházukat óvatosan kivájjuk, hogy a körték ne törjenek el. Vizet forralunk a citromlével, a körtéket 15 percig kíméletesen főzzük. Kivesszük a léből, kihűtjük.

3. A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a tojást és a diót. Végül hozzáadjuk a tejszínt is.

4. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 24 cm átmérőjű, cakkos szélű, tortaformát úgy, hogy a peremére is jusson. Ami túllóg a peremén, levágjuk.

5. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A krém harmadát rákenjük a tésztára, majd a körtéket magházukkal lefelé sorban belenyomkodjuk. A maradék krémet a hézagokba töltjük, és a tortát 35 percig sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük.

1 szelet: 425 kcal





Elkészítés:

1. A tésztához összemorzsoljuk a vajat a liszttel. Hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, a tojássárgáját és egy csipet sót. Cipóvá gyúrjuk, becsomagoljuk, és a hűtőben 30 percig pihentetjük.

2. A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, és a magházukat óvatosan kivájjuk, hogy a körték ne törjenek el. Vizet forralunk a citromlével, a körtéket 15 percig kíméletesen főzzük. Kivesszük a léből, kihűtjük.

3. A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a tojást és a diót. Végül hozzáadjuk a tejszínt is.

4. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 24 cm átmérőjű, cakkos szélű, tortaformát úgy, hogy a peremére is jusson. Ami túllóg a peremén, levágjuk.

5. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A krém harmadát rákenjük a tésztára, majd a körtéket magházukkal lefelé sorban belenyomkodjuk. A maradék krémet a hézagokba töltjük, és a tortát 35 percig sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük.

1 szelet: 425 kcal Joghurt krémesen: a tortazselével bevonjuk és szeletelve tálaljuk Hozzávalók kb. 12 szelethez: 50 dkg körte vagy 40 dkg körtebefőtt, 2 dl joghurt, 1 ek. porcukor, 2 dl tejszín, 1 csomag zselatinfix, 1 készen kapható, kerek gyümölcstorta-alap, 1 csomag színtelen tortazselé.

Elkészítés:

1. A körtéket meghámozzuk, megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, majd citromos, cukros forró vízben, roppanós puhára főzzük (kb. 15 perc). Kivesszük, és hideg vízben lehűtjük. (A befőttet lecsepegtetjük.)

2. A krémhez kikeverjük a joghurtot a cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a joghurthoz keverjük a zselatinfixszel együtt. A torta mélyedésébe kenjük a krémet.

3. A körtéket vékony szeletekre vágjuk, és cserépszerűen a krémre rakosgatjuk. A tortát 25-30 percre a hűtőbe tesszük. Ha lehűlt, a csomagolásán olvashat utasítás szerint elkészítjük a tortazselét, és bevonjuk vele a tortát. Hagyjuk megdermedni, és szeletelve tálaljuk.

1 szelet: 158 kcal Forró körtetorta – párolás után roppanós maradjon, úgy menjen a sütőbe Hozzávalók 6 szelethez: A tésztához: 20 dekagramm liszt, 10 dekagramm vaj, 2 dekagramm cukor, 1-2 evőkanál tejföl. A töltelékhez: 1 kilogramm körte, 5 dekagramm vaj, 15 dekagramm cukor.

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót, a tejfölt, és cipóvá gyúrjuk. Letakarva hűtőbe tesszük harminc percre.

2. A töltelékhez a körtéket megtisztítjuk, hatfelé vágjuk, és kiszedjük a magházakat. A vajat felmelegítjük, rászórjuk a cukrot, és karamellizáljuk. Beletesszük a körtedarabokat, és nagyon kíméletesen pároljuk tizenöt-húsz percig, amíg a körte roppanósra puhul. A kész körtéket elrendezzük egy kisebb gyümölcstorta formában, és ráöntjük a karamelles cukrot is.

3. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. Kinyújtjuk a tésztát, és betakarjuk vele a körteszeleteket. A tészta széleit lenyomkodjuk a forma aljáig. Megszurkáljuk pár helyen a tésztát, és körülbelül 25 percig sütjük.

4. A megsült tésztát kivesszük, pár percig pihentetjük, majd kiborítjuk. A formába ragadt körtéket is rátesszük a tortára, és melegen szeleteljük.

1 szelet: 510 kcal-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.