Cégvilág

Új lehetőség a KKV szektor szereplőinek: 80 coach a NIH Mentor Klub programjában

A Nemzeti Innovációs Hivatal tavaly februárban indította el mentorprogramját, melynek keretében az elmúlt egy év alatt több mint száz mentor és mentorált talált egymásra. Az innovatív kezdő vállalkozások szakmai támogatását biztosító, önkéntes alapon működő program idén áprilistól új programelemmel bővül. A NIH coach – személyes üzletfejlesztési tanácsadás – programja elsősorban a már működő, innovatív vállalkozóknak nyújt szakmai támogatást. A Hivatal célja a program elindításával, hogy az eddig elsősorban nagyvállalati szegmensben alkalmazott coaching a kis- és a középvállalkozások körében is egyre inkább elterjedjen. A Nemzeti Innovációs Hivatal a programon keresztül azon innovatív kis- és középvállalkozásoknak kíván szakmai támogatást nyújtani, melyek problémákba ütköznek a vállalkozások dinamizálása, növekedése, a célok megvalósítása tekintetében.

A Nemzeti Innovációs Hivatal idén februárban tette közzé felhívását a Coaching program elindítására, melyre több mint 80, releváns szakmai tapasztalattal rendelkező coach jelentkezett, önkéntes alapon.
A NIH ezúton várja azon kis- és középvállalkozók jelentkezését, akik üzletmenetük további fejlődéséhez igénybe kívánják venni a coaching program keretében az üzleti tanácsadás szolgáltatást, térítésmentesen.

A Coach Klub tagjaként a tanácsadók önkéntes alapon, ingyenesen a társadalmi felelősségvállalás jegyében vállalják, hogy 6 hónap időtartam alatt legalább 5 alkalommal tanácsadást nyújtanak a programba jelentkezett kis- és közepes cégek képviselői részére. Érinthetik például a vezetési technikákat, időmenedzsmentet, vagy a költségoptimalizálás során felmerülő akadályok leküzdésének módszertanát. Mindemellett a személyes tanácsadók által nyújtott ajánlások hozzájárulhatnak az egyéni teljesítmény növekedéséhez, személyiségfejlődéshez is, ezáltal a vállalkozások még hatékonyabban használhatják ki erőforrásaikat. 
 A programra a NIH honlapján, az alábbi linken lehet jelentkezni:
http://www.nih.gov.hu/innovacios/go-nno/coachee-reszere

mentor kkv
Kapcsolódó cikkek