Cégvilág

Új tulajdonosa van a Pápai Húsnak

A hongkongi befektető segítségével elérhető új exportpiacok révén is bővülhet az újrainduló Pápai Hús termelése.

A hongkongi magánbefektetők tulajdonában álló Tano Commerce Kft. – a Chi Fu Investment Group leányvállalata – kifizette a nettó 1,134 milliárd forintos vételárat a Pápai Hús csoport eszközeiért és december 1-jén átvette a hányattatott sorsú húsipari vállalatcsoport eszközeit a felszámolótól. A vevő a Pápai Hús márkanevet is megvásárolta, amelynek használatához Pápa város önkormányzata is jóváhagyását adta, így a Tano Commerce Kft. december 1-jétől Pápai Hús Kft. néven működik tovább a megvásárolt vagyonelemekkel - írják közleményükben.

Az új tulajdonos szeretné újjáéleszteni a Pápai Hús márkát és további befektetéseket tervez a húsfeldolgozó cég termelésének felfuttatásához. A rövid távú célok között az új tulajdonos többek között a Pápai Hús magyar piaci pozíciójának megtartását emelte ki, valamint a magyar cég termékeinek bevezetését a kínai, távol-keleti és amerikai piacokra. A hongkongi befektető az értékesítési pályázatban előírtakon felül önként vállalta, hogy a csoport jelenlegi alkalmazottait tovább foglalkoztatja, és ezzel a lehetőséggel 680 dolgozó élt. A fejlesztésre irányuló tervekkel összhangban a vállalat igyekszik tovább bővíteni a foglalkoztatottak létszámát, ahogy a növekedés üteme lehetővé teszi.

"Készen állunk, hogy újjáélesszük a Pápai Hús márkát és bővítsük jelenlétét az exportpiacokon is” – jelentette ki Frank Liu, az új Pápai Hús Kft. tulajdonosa, aki hozzátette: „A vételár kifizetésén túl további befektetéseket tervezünk a Pápai Hús kapcsán a közeljövőben. Első körben a gyártás teljes újraindításához már régóta esedékes karbantartási és felújítási munkálatok elvégzésére van szükség, majd a gyártás megindulásával egy hosszú távú fejlesztési programot is útjára indítunk. Ennek célja, hogy kialakítsunk egy hatékony és eredményes ellátási láncot a takarmányelőállítástól kezdve a sertéshízlaláson át a kész hústermékek előállításáig.”

A folyamatos működés érdekében az új tulajdonos önként vállalta, hogy átveszi és tovább foglalkoztatja a munkavállalókat, amivel közvetlenül 680 állást mentett meg a városban és vonzáskörzetében - írják közleményükben.

Pápai Hús
Kapcsolódó cikkek