Cégvilág

Kiemelt jelentőségű lehet a Velux beruházása

Napokon belül kiemelt jelentőségű beruházássá minősítheti a kormány a Velux Magyarország Kft. fertőszentmiklósi telephelyén azt a 2,9 milliárd forint értékű projektet, amelyben az eljárást kezdeményező társaság 21 új munkahelyet teremt. Az egyszerűsített, illetve gyorsított hatósági ügymenetet eredményező státusz tervezete péntekig véleményezhető, döntés azt követően születik.

A Velux Magyarország Kft. Fertőszentmiklóson 2001 óta gyárt tetőtéri ablakokat, az azokhoz szükséges alumínium alkatrészeket és fa alapanyagokat.

A teljes gyártási folyamat a nyersanyag beérkezésétől a tetőtéri ablakok csomagolásáig egyetlen telephelyen zajlik. Fertődön, a cég másik magyarországi telephelyén található a vállalatcsoport legnagyobb közép-európai logisztikai és elosztóközpontja – tudtuk meg a társaságtól.
A tervek szerint a 2017 végére beüzemelt szerelősorokon az üveggyártási kapacitást bővítik, illetve háromrétegű üvegek előállítására is alkalmas lesz a fertőszentmiklósi üzem.

A Velux Magyarország Kft. a 2,9 milliárd forintos beruházást nélkül, önerőből finanszírozza, a kiemelt jelentőségűvé minősítéssel pénz nem jár, viszont gyorsabb hatósági ügyintézés igen, ami elsősorban a technológia villamos energiával történő ellátása szempontjából fontos a cégnek.

Építőanyag-ipar Velux
Kapcsolódó cikkek