Cégvilág

Megkönnyíti a temetőkhöz jutást a BKK

A BKK idén is rendkívüli, sűrűbben és nagyobb kapacitással közlekedő járatokkal segíti mindenszentekkor és a halottak napján, valamint már október 28-tól az azt megelőző napokon is a temetők gyorsabb és kényelmesebb megközelítését.

A hozzátartozóik, ismerőseik nyughelyét meglátogatóknak a várhatóan rendkívül nagy gépkocsiforgalom miatt érdemes az egyéni közlekedés helyett a megszokott és a rendkívüli közösségi közlekedési járatokat, azok közül is az Új Köztemető és a Farkasréti temető felé a kötöttpályás villamosjáratokat választani a sírkertek megközelítésére – hívja fel a figyelmet a BKK közleménye.

Október 28-án nyitástól november 2-án zárásig gépjárművel csak az Új Köztemetőbe lehet behajtani. A többi temetőben tilos az autóforgalom, csak a mozgáskorlátozottak hajthatnak be gépkocsival.

Október 28-án és 29-én pótlóbusz jár az M3-as metró vonalán Újpest-Központ és a Deák Ferenc tér között, a metrószerelvények pedig rövidített útvonalon, Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között közlekednek az M3-as vonal hamarosan induló rekonstrukciós munkáinak előkészületei miatt.

Sűrített járatok a temetői közlekedés gyorsabbá tétele érdekében

November 1-jén (szerdán), mindenszentek napján, valamint az ezt megelőző napokon megnövekedett forgalom várható a fővárosi temetők környékén. A sírkerteket érintő közösségi közlekedési járatok az október 28-29-i hétvégén, október 30-án (hétfőn), 31-én (kedden) és november 1-jén (szerdán) a szokásosnál sűrűbben indulnak.

Emellett az október 28-29-i hétvégén és november 1-jén rendkívüli járatok is közlekednek a fővárosban, hogy a temetők gyorsabban és kényelmesebben elérhetők legyenek.

Az Új Köztemetőhöz és a Fiumei úti sírkerthez a Keleti pályaudvartól 28B jelzéssel indul villamos idén is, míg a Farkasréti temető megközelítését a máskor is közlekedő járatokon kívül a 8B, a Megyeri temetőét a 30B, az Erzsébeti temetőét a 36B, az Új Köztemetőét a 68B, az Óbudai temetőét a 118B, a Budafoki temetőét pedig a 158B jelzésű rendkívüli buszjárat segíti.

A 118B és a 158B buszjáraton elsőajtós felszállási rend lesz érvényben, azaz a buszon a járművezetők ellenőrzik a felszállás előtt, hogy az utas rendelkezik-e érvényes jeggyel vagy bérlettel. Az utasok igény esetén – 450 forintért – a járművezetőnél is vásárolhatnak vonaljegyet.

November 1-jén (szerdán) a munkaszüneti napi, illetve ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a fővárosi járatok.

A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban.

 

BKK mindenszentek halottak napja
Kapcsolódó cikkek