Cégvilág

Jelentősen szaporodnak az elektromos töltők az országban

Több mint 300 elektromos töltőállomás telepítését kezdte meg országszerte az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. a társaság ügyvezető igazgatója szerint.

Az elektromos autókkal közlekedők számára az országos átjárhatóság biztosításának megkezdését tűzte ki az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. az idei év egyik céljának. Ennek érdekében a cég több mint 300 elektromos töltőállomás telepítését kezdte meg megyei jogú városokban, idegenforgalmi desztinációkban, kormányhivataloknál, az országos főutak mentén, illetve Budapesten – mondta Ugron Gáspár, a társaság ügyvezető igazgatója az Okos Jövő Innovációs Klaszter novemberi klubestjén, amelyen az elektromobilitás kapta a főszerepet. Ugron sorra vette az elektromobilitás hazai elterjedésének főbb korlátait, majd felvázolta azok elhárítását célzó kormányzati intézkedéseket.

Az e-Mobi a töltőállomások telepítésén túl szakmai támogatást is nyújt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) önkormányzati töltőtelepítését célzó pályázatain nyertes önkormányzatoknak, közreműködik az elektromos kormányzati flotta kiépítésében, valamint szerepet játszik az NGM e-gépjármű vásárlást 1,5 millió forinttal támogató pályázatának lebonyolításában is.

elektromos autók e-töltő e-Mobi
Kapcsolódó cikkek