Cégvilág

Napirenden a fővárosi taxitarifa-emelés

Szerda délelőtt 10 órakor a fővárosi taxirendelet módosítása tárgyában széleskörű egyeztetés zajlott le a Budapesten a taxisokkal, melynek keretében – az Európai Taxis Egyesület kivételével és a Budapest Taxi részbeni egyetértésével – a taxisok és a fuvarszervezők, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara képviselői egybehangzóan, ismételten a tarifa emelésre tettek javaslatot – olvasható a Szeneczey Balázs, főpolgármester-helyettes által aláírt közleményben.

Forrás: MTI/Kallos Bea

Egybehangzóan rögzítették továbbá, hogy a későbbiekben a taxisok költségcsökkentését célzó – akár konkrét jogszabály-módosítást tartalmazó – javaslatot dolgoznak ki.

A taxikon elhelyezhető reklámok engedélyezése tekintetében a főváros álláspontja alapvetően változatlan, azaz a jelenlegi egységes, letisztult megjelenést értéknek tekinti, azon nem kíván változtatni.

A fővárosnak nem kitűzött célja a tarifaemelés, de ha a taxisok egyértelmű többsége annak módjával és mértékével egyetért, és azt a BKIK-val közösen kezdeményezik, nem fogja meggátolni.

taxirendelet tarifa főváros taxi
Kapcsolódó cikkek