Cégvilág

A viharsarok is felkerült az e-autósok térképére

Átadták a Nemzeti Közművek új elektromos autó töltőberendezését Békéscsabán – írja közleményében a társaság.

A Nemzeti Közművek Békéscsabán, az Andrássy úton átadta utcai nyilvános, elektromos autó töltőberendezését – derül ki a cég közleményéből.

A villamosenergiát használó gépjárművek fokozatos terjedésével párhuzamosan nő a töltőállomások iránti igény is. A társaságcsoport egyik célkitűzése, hogy az elektromos gépjárművek számára biztosítsa az országos átjárhatóságot és ezzel együtt fellendítse a hazai elektromos autózást.

A fotón (balról jobbra) Szarvas Péter békéscsabai polgármester, Tóth József az NKM Áramhálózati Kft. ügyvezető igazgatója, Vantara Gyula országgyűlési képviselő
Forrás: NKM

A Nemzeti Közművek Mobiliti néven indította el e-mobilitás szolgáltatását és a kapcsolódó országos elektromos autó töltőállomás-hálózat telepítését annak érdekében, hogy a hagyományos termékein és szolgáltatásain túl megfeleljen a jelen és a jövő elvárásainak és tovább fejlessze 4,2 millió ügyfelének kiszolgálását valamint gazdagítsa az ügyfélélményt országszerte.

A települések önkormányzataival együttműködésben hamarosan egy az egész országot lefedő hálózat jöhet létre – hangsúlyozza a vállalat.

Az új töltők telepítésénél a települések sajátosságait és igényeit vesszük figyelembe. A következő időszakban folytatódik az elektromos gépjárművek töltésére alkalmas berendezések telepítése a régióban

- mondta Tóth József, az NKM Áramhálózati Kft. igazgatója a békéscsabai átadáson. A Nemzeti Közművek minden elektromos gépkocsi töltésére alkalmas, 2x22kW AC töltőberendezését idén januárban telepítette Békéscsabán, az Andrássy úton lévő ügyfélszolgálati iroda előtt. A hivatalos átadást két hónapos teszt üzemmód előzte meg.

A publikus töltőt bárki díjmentesen használhatja, csupán csatlakoztatni kell az állomáshoz a jármű kábelét, azonnal elkezdődik a töltés. Az elektromos „tankolás” a nap 24 órájában igénybe vehető.

A Nemzeti Közművek saját, a közeljövőben mintegy 100 töltőből álló hálózatának irányítási rendszerét a Fortum Charge&Drive nevű felhő alapú szolgáltatott szoftver (SaaS) 2.0 megoldása biztosítja.

 

Békéscsaba elektromobilitás elktromosautótöltő-állomás NKM
Kapcsolódó cikkek