Cégvilág

Megduplázta értékesítését a magyar tulajdonú high-tech cég

Kiemelkedő eredménnyel zárta a biztonságtechnikai eszközöket fejlesztő és gyártó Mohanet Mobilsystems Zrt. a 2017-es esztendőt, hiszen értékesítését drasztikusan növelte – áll a vállalat közleményében.

A teljes egészében magyar tulajdonú Mohanet Mobilsystems Zrt. összesen közel 15 ezer átjelzőt és alkalmazás-specifikus telefonkészüléket értékesített 2017-ben, így 2,5-szer több eszközt adott el, mint 2016-ban, amikor összesen 6 ezer készüléket szállított ki a vásárlóknak.

Ez a mennyiség azért számított különlegesnek cégünk életében, mert az alapításunk óta eltelt tizenegy év alatt eddig összesen huszonötezer készüléket adtunk el

– mondta el Havasi Zoltán, a Mohanet Mobilsystems Zrt. vezérigazgatója.

Tavaly januárban kezdett a cég az iMachine elnevezésű átjelző készülék értékesítésébe.

A saját fejlesztésű és gyártású termék segítségével vagyon- és tűzvédelmi berendezések, segélyhívó- és járőrellenőrző rendszerek, felvonók és egyéb műszaki gépek, valamint ital- és áru automaták, mozgó gépjárművek távfelügyeletét és logisztikai szolgáltatásait lehet megoldani.

iMachine
Forrás: Mohanet Zrt.

A moduláris, azaz építőkockákból álló terméknek köszönhetően már nincs szükség területenkénti variánsokra, hanem egy készülékkel, de különböző konfigurációkkal elégíthetőek ki a különböző igények.

A cég decemberben mutatta be másik sikertermékét, a „Moniphone” nevű, távfelügyelhető mobiltelefont, amely üzleti és lakossági szegmensben egyaránt használható, legyen szó idősek segélyhívó készülékéről vagy foglalkoztatottak munkaeszközként szolgáló mobiltelefonjáról, amely a felhasználói igényeknek megfelelően alakítható.

A nyomógombos telefon az alapfunkciók (zseblámpa, gyorsulásmérő, karóra) mellett számos kiegészítővel vértezhető fel: Bluetooth, WiFi, RFID, NFC, QR- és vonalkód olvasó is beépíthető az ütés- és törésálló műanyagházba. A vezeték nélküli töltésre is alkalmas telefon 4G hálózatot használ, s állandó online jelenlétet biztosít a felhasználónak.

Az internet-összeköttetés és a háttérben futó távfelügyeleti alkalmazások kikapcsolhatatlanok. A készülék ezáltal folyamatosan monitorizálható és életjelet, vagy eseményjelzést küld óránként vagy akár percenként a felügyeleti szervnek.

A készülék igény esetén fordított kommunikációra is képes, tehát a központ jelzéseit is fogadhatja.

Beépített GPS-ének köszönhetően bármikor ellenőrizhető a használó személy kültéri tartózkodási helye és mozgása. A Moniphone a legkisebb rezonanciát, így a légzést is érzékeli, ezért ha a munkavégzés során egy kolléga letenné az asztalra a mobilt, a telefon a mozdulatlanságot ájulásnak detektálja, s azonnal vészjelzést ad a diszpécserközpontnak.

A mérnökök gyorsulásmérővel is ellátták az eszközt, amely így egy esést is azonnal érzékel, rögtön értesítve például idősfelügyelet során egy családtagot.

A világ legértékesebb, mesterségesintelligencia-fejlesztéssel foglalkozó startupjává lépett elő a kínai SenseTime Group, miután az ugyancsak kínai Alibaba e-kereskedelmi óriás vezetésével befektetők 600 millió dollár értékű tőkeemelést hajtottak végre a társaságban.

 

Mohanet Zrt. Moniphone biztonságtechnika iMachine
Kapcsolódó cikkek