Cégvilág

Újra terítéken a 3-as metró és a taxisok

A Fővárosi Közgyűlés mai ülésén dönthet 3-as metróvonal felújításával kapcsolatban több állomás speciális akadálymentesítéséről és a taxirendelet módosításáról, amely nyomán július elsejétől drágulhat a budapesti taxizás.

A Tarlós István főpolgármester, Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesek által jegyzett előterjesztés elfogadásával a testület dönthet „az esélyegyenlőség megteremtése, a mozgásukban korlátozottak helyzetének további javítása érdekében” az állomások felújításával egyidejűleg a rekonstrukciós projekt korábbi műszaki tartalmában nem szereplő öt állomás – Arany János utca, Ferenciek tere, Kálvin tér, Corvin-negyed, Klinikák – speciális akadálymentesítéséről.

Ezeken az állomásokon a tervek szerint úgynevezett ferdepályás lifteket építenének.

Fotó: Kallus György

A testület a taxisok javaslatára módosíthatja a taxirendelet, így július elsejétől drágább lehet Budapesten taxival utazni, ugyanis a jelenlegi 450 forintos alapdíj 700 forintra emelkedhet, a kilométerdíj 280-ról 300 forintra nőhet, a percenkénti várakozási díj pedig 70-ről 75 forintra.

A Fővárosi Közgyűlés a több mint ötven előterjesztés között tárgyalhat a Lánchíd felújításáról, valamint a városnéző buszok üzemeltetésére vonatkozó koncessziós szerződésről is.

Metro taxik Tarlós István
Kapcsolódó cikkek