Cégvilág

Cél a hazai kkv-k támogatása

Új, összesen ezer négyzetméteres üzemcsarnokot avatott Sopronban a Hirschler Glas Kft.

A kormány kiemelten támogatja a hazai kis- és közepes vállalkozásokat, ezért indult el az Ipar 4.0, az Irinyi-terv és a Beszállító-fejlesztési program – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára Sopronban, a Hirschler Glas Kft. új, összesen 1000 négyzetméteres üzemcsarnokainak avatási ünnepségén.

Cseresnyés Péter elmondta,

a kormány célja az, hogy a hazai mikro, kis- és közepes vállalkozások megerősödjenek, hogy a bruttó hazai termék harminc százalékát ezek a vállalkozások adják

annak érdekében, hogy az ország nemzetközi versenyképessége tovább növekedjen.

Az államtitkár hozzátette: a Hirschler Glas tüköripari vállalkozás 413,3 millió forintos beruházását 195,6 millió forinttal támogatta a kormány az Irinyi-terven keresztül.

Fotó: Shutterstock

A 119 éves, visszapillantó tükröket gyártó cég magyar tulajdonú, s a fejlesztései révén sikerült az európai autóipar elsőkörös beszállítói közé kerülnie. Jelenleg 13 ország 26 autógyártójának szállítja termékeit.

A vállalkozás előtt további fejlesztési lehetőségek nyílnak meg. Az új üzemmel a gyártócég pályázik a Ficosa International és a Dacia (Renault Group) TIR-1-es beszállítói pozíciójának elnyerésére, aminek révén több Dacia modell mellett IVECO kamionok és Volkswagen kishaszongépjárművek visszapillantó tükreit gyárthatná a vállalat egy évtizeden keresztül – idézi a cég közleménye Hirschler Judit tulajdonos-ügyvezetőt.

Cseresnyés Péter Hirschler-Glas kormány kkv
Kapcsolódó cikkek