Cégvilág

Dunaharasztiban épít új logisztikai központot a Marso Kft.

A magyar tulajdonban lévő cég 4,6 milliárd forintos beruházása 50 új munkahelyet teremt.

Új logisztikai központot épít a gumiabroncs nagykereskedelmi Marso Kft. Dunaharasztiban,

a magyar tulajdonban lévő cég 4,6 milliárd forintos beruházása 50 új munkahelyet teremt

- jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

A beruházáshoz a kormány 693 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyújt.

A 17 ezer négyzetméteres logisztikai bázis a cég további növekedését teszi lehetővé, és a mindennapos szállításokat az ország különböző pontjaira.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a logisztika az egyik legdinamikusabban fejlődő ágazat Magyarországon, több mint 300 ezer embert foglakoztat.

Kiemelte: azzal, hogy a Marso Kft. több mint ezer viszonteladóval rendelkezik országszerte, az iparág legnagyobb forgalmú vállalatává vált Magyarországon.

Tavaly 7 százalékkal nőtt az árbevételük, és idén az első nyolc hónapban is jelentős növekedést mutat a cég – ismertette, hozzátéve: ez is azt mutatja, hogy a Marso Kft. jól „eltalálta”, hogy a válságban milyen stratégiát kell folytatni.

Az ágazat végre kihasználja az ország elhelyezkedéséből adódó földrajzi előnyöket, azt, hogy Európa szívében vagyunk. Mára világossá vált, hogy a Magyarországon átvezető fő közlekedési ütőerek óriási erőforrást jelentenek

- húzta alá a tárcavezető.

Hozzátette: amikor tavasszal lezárták a határokat, „néhány percen belül elkezdtek égni a telefonvonalak különböző nyugat-balkáni és szomszédos országokból, hogy ha nem engedjük át az állampolgáraikat, akkor nem tudnak hazamenni”.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Marso Kft. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Szijjártó Péter szerint nem lehet hagyni, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. Egy dologban van konszenzus jelenleg: a járvány hatására minden megváltozik. A magyar gazdaság életerős lett az elmúlt közel 10 év erőfeszítései nyomán, így erre a mostani helyzetre is lehetőségként lehet tekinteni – vélekedett. Hozzátette, hogy minél több magyar cég fejleszt a nehéz időszakban, annál versenyképesebb lesz a magyar gazdaság.

Becser Zoltán, a Marso Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a családi tulajdonú, nyíregyházi központú céget 30 éve hozták létre, Magyarország mellett Romániában, és Szerbiában vannak jelen.

Magyarországon 30 üzletük van, szervizszolgáltatást is végeznek.

Tavaly az árbevételük 27,3 milliárd forint volt, csoportszinten több mint 40 milliárd forint.

Ezzel Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5. legnagyobb árbevételű cégének számít a Marso Kft.

A beruházást a tárolókapacitás-igény növekedése miatt kezdik, most az első ütemben 17 ezer négyzetméteres raktárbázist építenek a kiszolgáló létesítményekkel együtt, a területen további bővítésre is lehetőségük van.

Egy hónapon belül indul a kivitelezés, az épületet a terveik szerint egy éven belül birtokba vehetik – ismertette a cégvezető, hozzátéve: a fejlesztés a teljes logisztikai rendszerük és raktártechnológiájuk megújításáról szól, a dunaharaszti bázisról látják majd el a dunántúli területeket, 24-48 órás kiszállítást lehetővé téve.

logisztikai központ Szijjártó Péter Dunaharaszti Marso Kft.
Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek