Cégvilág

Hétfőtől George segít az Erstéseknek a bankolásban

A banki szolgáltatások könnyebbé tétele mellett egy sor olyan funkciót tartalmaz, amely révén áttekinthetőbbé válnak a pénzügyeink.

Hétfőn indul a George az Erste Bank új elektronikus szolgáltatása. Jelesity Radovan, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója szerint az új szolgáltatás nem pusztán egy applikáció, vagy épp webes felület, hanem egy ökoszisztéma.

A banki szolgáltatások könnyebbé tétele mellett egy sor olyan funkciót tartalmaz, amely révén áttekinthetőbbé válnak a pénzügyeink.

Az Erste Csoporton belül a magyar leányvállalat tudhatja a legnagyobb, 60 százalékos részarányt a digitalizációban, Jelasity Radovan szerint reményeik szerint

az új szolgáltatásnak köszönhetően az ügyfelek 75 százalékával lehet majd digitálisan kapcsolatot tartani.

Erre reményt ad, hogy az Erste Csoportban már 6 millióan használják a 2013-ban debütált George szolgáltatást, ráadásul az új ügyfelek harmada már kifejezetten a George miatt döntött az Erste mellett

George az első hazai teljesen felhőalapú szolgáltatás lesz, a háttér infrastruktúrát az Amazon felhőszolgáltatás szolgáltatja. A szolgáltatás neve azért lett George, mert a világban a robotpiloták hívójele általában George lesz.

Fotó: ERSTE

A megoldás a számlanyitástól számlavezetésig, befektetési termékek kezelésig lényegében az összes banki megoldáshoz egy helyen kínál kezelési lehetőséget. Az ügyfél a meglévő szolgáltatásai közül prioritásokat állíthat fel, s azokat is személyre szabhatja.

A George segít az adatok kitöltésében, szabadszavas keresővel is segít abban, hogy az a szolgáltatás vagy épp a partner megtalálása könnyebb legyen.

Mód van arra, hogy a költéseinket kereskedőtípus vagy épp egyedi kereskedő alapján lekérdezzük, csoportosítjuk, sőt akár figyelmeztetést is állíthatunk be, ha pl. túl sokat költöttünk az adott hónapban ruházati kereskedőknél. De a szolgáltatás figyelmeztet a lekötött betét lejáratára is

– mondta el Harmati László.

Az Erste lakossági vezérigazgató-helyettese szerint nyár közepétől már csak a George platform fog működni a hazai Erste webes és mobilbankos szolgáltatásaként. Addigra egy sor új szolgáltatás lesz elérhető, az Erste saját fejlesztései mellett Fintech cégekkel is dolgozik új megoldásokon, termékeken.

Jelasity Radovan szerint az új megoldással debütál az Erste első csomagáras számlaterméke:

Havi 100 ezer forintos számlára utalás esetén havonta 990 forintért minden banki szolgáltatás, illetve értékpapírszámla vezetés ingyenes lesz.

A számlacsomaghoz saját George bankkártya is kapcsolódik, amely Magyarország első álló tájolású plasztikja lesz. Néhány hét múlva érkezik a „George-osított” személyi is videobankos azonosítással. Érkezik a tranzakció történet alapján személyre szabott kedvezménycsomag is. A jövő év elejére várható a mikrovállalatok számára a George alkalmazás is.

Jelasity Radován
Kapcsolódó cikkek