A Robinhood Markets kiskereskedelmi platform, amely a Covid–19-világjárvány idején a mémtőzsdei őrület következtében felpörgetett hipernövekedési időszakon ment keresztül, visszalépést tapasztalt az elmúlt időszakban. 

A Fox Business cikke szerint a cég teljes munkaidőben foglalkoztatott alkalmazottainak mintegy 9 százalékát bocsátja el. A hír hatására a részvények 5 százalékot zuhantak a hosszabb kereskedés során. 

A cég teljes létszáma 3800 fő volt 2021 végén.

GameStop And Robinhood Photo Illustrations
Fotó: NurPhoto / AFP

A Robinhood vezérigazgatója, Vlad Tenev egy cégülést követően blogbejegyzésben jelentette be a lépést. Közlése szerint a gyors létszámnövekedés néhány megkettőzött szerephez és munkakörhöz, valamint az optimálisnál több réteghez és összetettséghez vezetett. Ezért ezeket a tényezőket mérlegelve „a hatékonyság és a sebesség növelése, valamint az ügyfeleink változó igényeinek való megfelelés érdekében” kezdett bele a leépítésbe.

A Robinhood növekedését a fiatal befektetők segítették, akik otthonról kriptovalutákkal és részvényekkel kereskedtek, mint például a GameStop és az AMC a világjárvány idején.