Az építőipar tavaly ismét bővülni tudott, a Market Építő Zrt. önállóan is kiemelkedően magas, 289 milliárd forint forgalmat realizált – közölte a Market. A teljes cégcsoport – a tíz, tevékenységét támogató leányvállalattal kiegészülve – aggregált forgalma 360 milliárd forint volt tavaly, és 296 milliárd forint a konszolidált forgalma. Ez azt is mutatja, hogy a Csoporttagok 71 milliárd forintos forgalmából 7 milliárd forintot realizált külső piacokon, a fennmaradó 64 milliárd forintot a csoporton belüli feladatokra allokálták az érintett társaságok. Az adózott eredménye 36,5 milliárd forint volt.

2021.08.03.  Bokrétaünnepséget tartottak a  MOL Campus projektnél: a Kopaszi-gát és a BudaPart által körül határolt területen megvalósuló toronyépület a Market Építő Zrt. kivitelezésében elérte legmagasabb pontját.                                      Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság
Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság

A Market a forgalmát a hazai piacon folytatott magasépítési tevékenységből realizálta 2021-ben is. Átlagosan 36 projekten dolgozott egy időben, de összesen 68 projekten zajlott építkezés a Market szervezésében a tavalyi évben. A projektek zömét, 62 darabot a szabadpiacon realizálta a társaság, ezen felül 6 közbeszerzési feladatban vállalt kivitelezői szerepet. A forgalom vonatkozásában a döntő hányad, 81,5 százalék a szabadpiacról realizált forgalom, a közbeszerzések aránya a korábbi évekhez képest kimagasló 18,5 százalékot ért el, főként az MVM Dome év végi befejezése miatt. Idén a vállalat versenyképességének javítása, a teljesítménye biztonsága lesz a legfontosabb feladat – közölte a vállalat.