A dán Jobindex álláskeresési portál szerint a Google megsértette a trösztellenes törvényeket, és teljesen ellehetetlenítette a tevékenységüket 

– írja a Reuters. A cég versenyellenes magatartás miatt már be is nyújtotta a panaszt az uniós szabályozó hatóságoknak. A fő problémának azt tartják, hogy a Google a saját szolgáltatását, a Google for Jobsot részesíti előnyben a keresőben. A techóriásnak nem ez az első ügye, az elmúlt évek során már 8 milliárd eurónyi büntetést kellett befizetniük csak emiatt, de az adatvédelemmel is rendszeresen akadnak gondjaik.

törvény és igazságosság Law and Justice, Legality concept, mérleg Scales of Justice, Justitia, Lady Justice in front of the European Union flag in the background. Európai Unió zászló
Fotó: Shutterstock

A Google for Jobs gyakorlatát eddig már 23 álláshirdető oldal kritizálta. A Jobindex keresési forgalma 20 százalékkal esett vissza a szolgáltatás elindulása óta.

Eljárás indult a Google-lal szemben a Térkép szolgáltatás miatt

A német trösztellenes felügyelet szerint a Google nem ad lehetőséget az alternatív térképszolgáltatások igénybevételére.