Átadták a Jász-Plasztik Kft. járműipari fejlesztését, a 10 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházáshoz az állam a Nagyvállalati beruházási támogatási program keretében 3,6 milliárd forint támogatással járult hozzá. A 2015 óta működő program a beruházások támogatásának egyik legsikeresebb eszköze: az elmúlt év végéig 249 támogatási szerződést kötöttünk meg a vállalatokkal – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter. Ismertette, hogy a megvalósult, illetve megvalósuló beruházások összértéke 573 milliárd forint, amelyből 227 milliárd forint a vissza nem térítendő támogatás. A támogatott beruházások csaknem 4 ezer munkahelyet hoztak létre országszerte.

20220705 Jászberény A nagyvállalati beruházási program keretében egy 10 milliárdos beruházást adtak át a Jászplasztik Kft.-nél. Fotó Mészáros János Új Néplap
Fotó: Mészáros János / Új Néplap

A tárcavezető a Jász-Plasztik Kft. beruházásáról elmondta, hogy a kapacitásbővítés új, innovatív technológiák alkalmazásával magasabb hozzáadott értékű termékek előállítását teszi lehetővé. Az egyik legnagyobb, magyar tulajdonban lévő nagyvállalat a járvány idején azok közé a társaságok közé tartozott, amelyek megtartották munkavállalóikat, folytatták beruházásaikat. 

A cég Magyarországon és külföldön ötezer embert foglalkoztat, hat gyárban és két országban folyik a termelés.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: „A válságok idején is a saját értékeinkre kell alapoznunk, folytatnunk kell a megkezdett munkát, és továbbra is szem előtt kell tartanunk a hosszú távra kitűzött célokat.” Mint mondta: a kormány olyan költségvetést tervezett a jövő évre, amely számol ezekkel a körülményekkel, és lehetővé teszi, hogy megvédjük az elért eredményeket.