A svájci törvények miatt lekerül az ikonikus Matterhorn logó a Toblerone csokoládé  csomagolásáról: a a svájci Matterhorn hegyet egy általános hegyformára cserélik – közölte a CNBC.

toblerone csoki
Fotó: Shutterstock

A csomagolás megváltoztatására a termékeredetre vonatkozó svájci törvények miatt volt szükséges, mivel a gyártás egy részét még idén áthelyezik  Szlovákiába – erősítette meg az amerikai tulajdonoscég, a Mondelez. Ennek oka a 2017 óta hatályos svájci jogszabály, amely előírja, hogy minden olyan terméknek, amely a "Swissness" kifejezést használja egy termék vagy szolgáltatás reklámozására, meg kell felelnie egy sor eredetre vonatkozó kritériumnak. 

A vállalat szerint a lépés lehetővé teszi a gyártási kapacitás növelését, és a Tobleronék egy része továbbra is a svájci fővárosban készül majd.

A törvényhozók szerint a jogszabály által tudják garantálni a svájci gyártású termékkel járó presztízst. A Mondelez megerősítette, hogy a svájci jogszabályok miatt volt szükség a csomagolás megváltoztatására. 

A Toblerone szeleteket továbbra is gyártják majd Svájcban, és a berni gyárban évi 90 millióval tervezik növelni a 100 grammos tábla gyártását – közölte a Mondelez.