BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Wizz Air

Majdnem lekéste a légitársaság első járatát Váradi József

A Wizz Air 400 millió utast repített az elmúlt húsz évben – nagyon nem jött be a CNN jóslata.

Két évtizeddel ezelőtti eseményekre emlékezik a Wizz Air: 2004. május 19. egy különösen fontos nap volt a légitársaság életében, ekkor szállt fel a légitársaság első járata. 

Wizz Air
Húsz év koptatják az aszfaltot a világ számos repterén / Fotó: Wizz Air

A reggel 6 órai indulást majdnem lekéste a vezérigazgató: az üzemeltetési igazgatónak kellett felébresztenie, mivel elaludt. Azonban 5 óra 51 percre már megérkezett a fedélzetre, épp időben a felszálláshoz. Még aznap a CNN-en nyilatkozott Váradi József az új légitársaságról, ahol az alábbi mondat hangzott el a műsorvezető szájából:  

A Wizz Air az 57. új légitársaság, amelyet az utóbbi időben indítottak el – kinek van erre szüksége? Jöjjön vissza egy év múlva, ha még mindig ezzel foglalkozik!

„A többi azóta már történelem. A Wizz Air 400 millió utast repített az elmúlt húsz évben, én pedig még mindig itt vagyok” – reagált a mondatra két évtized távlatából Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

A Wizz Air a jövőre nézve is nagyszabású terveket dédelget: az évtized végére 500 repülőgépből álló flottát fog üzemeltetni.

A Wizz Air 2004 óta kulcsfontosságú szereplője a magyar légi közlekedési piacnak, ahol több mint 49 millió utas választotta a légitársaságot. Csak a tavalyi évben több mint 5 millióan repültek Magyarországra érkező vagy onnan induló járaton.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.