állami számvevőszék

Szabálytalanságokat tárt fel az ÁSZ két művészeti egyetemnél

Számos szabálytalanságot tárt fel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2009-2013 közötti időszakra vonatkozó ellenőrzése két művészeti egyetem gazdálkodásában - közölte a számvevőszék csütörtökön az MTI-vel. A jelentés megállapításai alapján az ÁSZ az intézmények rektorának, valamint a felsőoktatásért felelős miniszternek fogalmazott meg javaslatokat, amelyek alapján intézkedési tervet kell készíteniük.

Számvevőszék: vannak gondok a NAV-nál

Az Állami Számvevőszék befejezte az ellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál. Az ellenőrzés hiányosságokat tárt fel a belső szabályozottság területén, az irányítási eszközök aktualizálásánál, továbbá a kockázatkezelési rendszer és az ellenőrzési nyomvonalak kialakításával kapcsolatban.

Korrupciógyanú 10 felsőoktatási intézménynél

Komoly hiányosságokat, "a korrupció esélyét növelő jelenségeket" állapított meg felsőoktatási intézményeknél az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a 2009-13-as időszakra vonatkozó ellenőrzés során – közölte Domokos László, az ÁSZ elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen hat intézmény vizsgálatának eredményét hozták nyilvánosságra.

Rászáll az Állami Számvevőszék a kis pártokra

Az Állami Számvevőszék megkezdte az áprilisi országgyűlési választáson pártlistát állított, de parlamenti képviselethez nem jutott pártok ellenőrzését - közölte az Állami Számvevőszék.

Naponta heten halnak meg öngyilkosság következtében, és minden ötödik ember pszichiátriai kezelésre szorul. Ehhez képest az elmúlt években nemhogy javult volna, de sokat romlott a hazai pszichiátriai ellátás - állapította meg vizsgálatában az Állami Számvevőszék.

ÁSZ: A költségvetést nem alapozták meg háttérszámítások

Jó irányba mutat a 2012-es költségvetési törvényjavaslat, legfőképpen azért, mert végrehajtása esetén biztosított a központi költségvetés bruttó adósságának csökkenése - összegezte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) véleményét a jövő évi büdzséről szóló törvényjavaslatról Domokos László, az ÁSZ elnöke szerdán a parlamentben.

Elszámoltatás: Az MNB a következő célpont

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökéhez fordult Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos, azt kérve, hogy az ÁSZ folytasson le vizsgálatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerződéskötési gyakorlatával kapcsolatosan.
Világgazdaság Piactér