cégtemető

86 bedőlt céget tüntettek el, most bíróságra mennek

Országszerte 86 csődközeli helyzetben lévő vállalkozást tüntetett el a hatóságok, illetve a hitelezők elől az a 38 ember, akik ellen sikkasztás, költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt vádat emelt a Heves Megyei Főügyészség.

Cégtemető szervezésével vádolnak egy ügyvédet

Közokirat-hamisítás és csődbűncselekmények elkövetése miatt indított nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy nyíregyházi ügyvéd által irányított, úgynevezett cégtemetéssel is foglalkozó bűnszervezet ellen - közölte a NAV bűnügyi szóvivője.

Lecsapott a NAV a dél-alföldi cégtemetőre

Cégtemetőt számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi pénzügyi nyomozói: a nyomozás során a kezdeti négyről harmincötre bővült a gyanúsítottak száma, az ügyben közokirat-hamisítás mellett adócsalás és sikkasztás miatt emeltek vádat - közölte a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága.

Vége a cégtemetőknek?

Gyakran a tagok a tagsági részesedésüktől való gyors megszabadulást választják azért, hogy a céget elhagyva hátat fordítsanak a cég hitelezőinek, és a céget a tartozással együtt „eltemessék”. Ez azonban korántsem annyira egyszerű megoldás, mint amilyennek látszik.

"Bajvan Kedd Gondban lévő Kft." - Abszurd magyar cégtemetők

Több mint 880 ezer személy tulajdonos valamilyen vállalkozásban ma Magyarországon, derül ki a Bisnode csoporthoz tartozó PartnerControl döntéstámogató céginformáció szolgáltató elemzéséből. Ez különösen magas szám, mivel jelenleg 565 ezer cég működik hazánkban.

A VPOP nyomoz az iregszemcsei "cégtemető" ügyében

Tartozásokkal rendelkező cégek "eltüntetésével" foglalkozó csoport ügyében nyomoz a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP): a társaság egyik tagja, egy iregszemcsei férfi 485 cégben tulajdonos, és 237 cég van lakcímére bejegyezve.
1
Világgazdaság Piactér