erőszak

Ezzel vádolja az ENSZ Venezuelát

Az ENSZ Emberi Jogi Főbiztossága szerdai jelentésében azt írta: Venezuelában a biztonsági erők aránytalan és szándékos jogsértéseket követtek el.

Sok a klasszikus bűncselekmény a híradókban

A 2016-os eredmények szerint a híradókban sok a közélethez nem kapcsolható, klasszikus bűncselekményekről szóló híradás – közölte az NMHH Médiatanácsa.

Talán soha nem kapják el a kölni molesztálókat

Kevés esélyt lát a német rendőrség arra, hogy szilveszterkor, majd az azt követő karneváli mulatságon történt rablások és szexuális bűncselekmények elkövetőiket elkapják.

Nem lesz idén gólyatábor az ELTE jogi és tanítóképzői karán

Idén nyártól megújulnak az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) gólyatáborai: az intézmény vezetése a hallgatói önkormányzattal közösen részletesen megvizsgálta a korábbi szervezési gyakorlatot, és hosszú távú erőszak-megelőzési, áldozatsegítési koncepciót dolgozott ki - mondta el Jegyes-Tóth Kriszta, az ELTE kommunikációs igazgatója az MTI-nek, jelezve: az egyetem a magyarországi felsőoktatási intézmények közül elsőként ősszel átfogó kutatást végez az intézményen belüli erőszak, előítéletesség és áldozati attitűdök feltérképezésére. A jogi kar és a tanítóképző kar idén nem szervez gólyatábort.

Védelem a nőknek vagy zöld út a korrupciónak?

Egy tanulmány szerint Egyiptomban a legrosszabb a világon nőként élni. Az arab országot Irak és Szaúd-Arábia követi a sorban. Talán mégis változhat a helyzet: Egyiptomban most jött el annak az ideje, hogy a nőket bántalmazó férfiakat megbüntessék. Az eddigi alkotmányok nem védték kellőképpen a szexuális zaklatások áldozatait, ezért az egyiptomi kormány újabb lépéseket tett afelé, hogy az erőszakos bűncselekmények kimagasló számát visszaszorítsa. Az új rendelet viszont számos kérdést vet fel.
Világgazdaság Piactér