Lövöldözés történt, egy ember robbantással fenyegetőzött szerdán a Somogy vármegyei Iharosberényben az MTI információi szerint. 

Zalaegerszeg, 2023. február 20.A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai Zalaegerszegen 2023. február 20-án egy társasházi lakásban elfogták azt a férfit, aki előzőleg több lövést is leadott.MTI/Katona Tibor
Fotó: Katona Tibor / Mediaworks

A Központi Nyomozó Főügyészség arról tájékoztatott, hogy az ügyben a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást. A Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközlemény kiadását tervezi – jelezték. 

A Sonline hírportál azt írta, hogy a rendőrök szerdán reggel lezárták a község egy részét, hogy egy férfival szemben intézkedjenek, de szembeszállt a Terrorelhárítási Központ (TEK) tagjaival. 

Nem történt haláleset, csupán egy „problémás intézkedés”, mert a férfi szembefordult a rendőrökkel 

– értesült a Sonline somogyi igazságügyi forrásból. A portál beszámolója szerint a faluban úgy tudták, a férfi korábban már drogügybe keveredett, és most újra kiszálltak hozzá. 

Többen arról értesültek, hogy lövöldözés tört ki, sőt néhányan tudni vélik, hogy a férfi ellőtte egy rendőr lábát, de azt is hallani lehetett, hogy robbantással fenyegetőzött. 

Mentő is érkezett a házhoz, a férfi édesanyját szállították el, de nem tudni, hogy rosszul lett-e, egyesek szerint ki kellett szabadítani, mert a férfi robbantással fenyegetőzött. A helyiek rendőrségi drónokat láttak a környéken, és azt feltételezték, hogy azokkal keresik.