esőzés

Megdőlt a csapadékrekord

Augusztus első napján megdőlt a napi csapadékrekord. A meteorológiai szolgálat további jelentős esőzésekre figyelmeztet.

Thaiföldre készül? Ezt üzeni Önnek a Külügyminisztérium

A hétvégére a folyamatos esőzések miatt újra felerősödtek az áradások Thaiföld déli részén, ami jelentős mértékben érinti a frekventált turisztikai központokat is - figyelmeztette a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata hétfőn az ázsiai országba készülő magyar állampolgárokat.

Hetvenháromezer hektár föld már víz alatt van

A várható további esőzések miatt a belvízi helyzet egyelőre nem fog javulni, az árhullámok viszont levonulóban vannak - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Több út járhatatlanná vált Vas megyében az áradás miatt

A Pinka áradása miatt csütörtökön lezárták a Pinkamindszent és az országhatár közötti mellékút több mint 3,3 kilométeres szakaszát Vas megyében, a Répce magas vízszintje miatt pedig a Bük és Acsád közötti mellékút 1,5 kilométeres szakaszán nem lehet közlekedni - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya.

Kritikus a helyzet az országos közúthálózaton

Csaknem 80 útszakaszon van jelenleg is érvényben teljes útzár az országos közúthálózaton – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A legfrissebb jelentések szerint négy település továbbra sem közelíthető meg személygépjárművel. A helyzet az észak-magyarországi, valamint a dél- és nyugat-dunántúli területeken a legkritikusabb. A közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy indulás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útállapotokról, és fokozott óvatossággal közlekedjenek a teljes országos közúthálózaton.
Világgazdaság Piactér