felsőoktatási törvény

Vizsgálni fogja az Európai Bizottság a magyar felsőoktatási törvényt

Vizsgálatot indít az Európai Bizottság a magyar felsőoktatási törvény előző heti módosításával kapcsolatban, amely sokak szerint bezárással fenyegeti a budapesti Közép-európai Egyetemet (CEU) - jelentette be szerdán Frans Timmermans, a brüsszeli testület első alelnöke.

Békésen ért véget a CEU-melletti demonstráció

A felsőoktatási törvény módosításának visszavonását követelők egy része elvonult a Fidesz Lendvay utcai székházától az Andrássy úton az Oktogon irányába, a vasárnapi demonstráció után rendőri intézkedés nem történt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Levelet írt Orbán Viktor a CEU-ügyben

Levelet írt Orbán Viktor az Európai Néppár frakcióvezetőjének – írja az Origo. A lap szerint a miniszterelnök arra kérte Manfred Webert, hogy kellő körültekintéssel járjon el a CEU ügyében.

Lex CEU: mélységesen aggódik az Európai Bizottság

Mélységesen aggasztja az Európai Bizottságot a magyar felsőoktatási törvény módosítása, amely sokak szerint bezárással fenyegeti a Közép-európai Egyetemet (CEU) - közölte szerdán Carlos Moedas kutatásért, innovációért és tudományért felelős uniós biztos.

Megszavazták: a CEU-ra is szigorúbb szabályok vonatkoznak

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik. A felsőoktatási törvény módosítását 123 kormánypárti igen és 38 nem szavazattal fogadta el az Országgyűlés kedden a kormány kezdeményezésére.
Világgazdaság Piactér