kert

Jó lesz az idei kajszitermés

Országszerte folyik a kajszibarack betakarítása, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképe szerint az idén jó termésre számítanak a termesztők.

A városi zöldfelületek csökkentik a depressziót

Egy új amerikai kutatás szerint az elhagyatott városi területek bezöldítése jelentősen csökkentheti a depressziót, és általában is javíthatja a városlakók mentális egészségét.

A földtörvény módosítását kérik a szombathelyiek

Ttöbb mint ezer bérlő veszítheti el kiskertjét szeptemberben Szombathelyen, ha addig nem módosítják a májusban életbe lépett földtörvényt. Akkor ugyanis lejár ötéves bérleti szerződésük és az önkormányzat az új jogszabályok értelmében ezeket nem hosszabbíthatja meg. A földtörvény rendelkezése szerint földhasználati jogot csak a földhivatal által nyilvántartott földművesek, vagy mezőgazdasági termelőszövetkezetek szerezhetnek.

Átalakul a biztosítási piac: jönnek a dobozos termékek

Átalakulást jósol a biztosítási piacon kínált termékeknél a PBA Praeventio Biztosítási Alkusz Kft. Így a biztosításoknál – hasonlóan a banki termékekhez – szintén a könnyen átlátható konstrukciók lehetnek keresettek.

Zöld nélkül nem teljes a luxus - Budapesti ingatlankörkép

A saját zöldterület térérzetet biztosít és ez mindig növeli az ingatlan értékét. Luxusprojektek esetében Budán a városközpont közelségével arányos magas árak ellenére is nagy kereslet mutatkozik a zöldterületekre, melyek a vásárlók által is elismert, és megfizetett értéket képviselnek. Az Excelsior Budapest Spa összegzésében a budapesti luxuslakások piacát vizsgálta meg a kapcsolódó zöldterület szempontjából.
1
Világgazdaság Piactér