négycsillagos

Magyarok és oroszok vásárolják fel az osztrák szállodákat

Kelet-Ausztriában Lackenhof am Ötscher egykor kedvelt sportközpont volt. Ám az 1990-es évek óta lefelé csúszott. Ma azonban ismét jókedv uralkodik a kisvárosban, nem utolsósorban a külföldi befektetőknek köszönhetően.

A négycsillagos szállodák nyertek a legtöbbet

Több mint 9 millió éjszakát töltöttek el a külföldi vendégek tavaly november végéig a kereskedelmi szálláshelyeken, 2 százalékkal többet, mint a megelőző év hasonló időszakában.

Hét új magyar hotel fél év alatt - 9 és 31 ezer között az árak

Az első fél évben a kereskedelmi szálláshelyeken a vendégek és a vendégéjszakák száma 4, illetve 3 százalékkal haladta meg az előző évi szintet – derül ki a Colliers International budapesti irodájának friss szállodapiaci jelentéséből.

Jól megy a négycsillagos hoteleknek - mi a titok?

Az év első felében a kereskedelmi szálláshelyeken a vendégek és a vendégéjszakák száma 4, illetve 3 százalékkal haladta meg az előző évi szintet. „Ezen belül a szállodák teljesítménye továbbra is az átlag felett van, ezekben az egységekben 7 százalékos volt a vendégéjszakák számának növekedése. „Különösen a négycsillagos hotelek teljesítettek jól, ahol a növekedés meghaladta a 11 százalékot” – derül ki a Colliers International budapesti irodájának szállodapiaci jelentéséből.

"Félpénzért" kelt el a kastélyszálló - Fotó

Az eredeti ár feléért vette meg az egyetlen ajánlattevő a Gróf Apponyi kastályszállót. Az egyetlen ajánlattevő 800 millió forintnál valamivel többet kínált a kastélyszállóért, de ez alig több mint a fele az eredeti árnak.
1
Világgazdaság Piactér