SP

S&P: gyengébb magyar bankkockázati besorolás

Gyengébb kockázati kategóriába sorolta át a magyar bankrendszert hétfőn a Standard & Poor's, egyebek mellett arra a véleményére hivatkozva, hogy a bankszektor állami támogatása a tulajdonosi finanszírozás gyengülése esetén költségvetési korlátokba ütközne.

Mi vár ránk? Súlyos és elhúzódó világgazdasági visszaesés!

A negyedik negyedév sem lesz könnyebb az értékforgalmazói és befektetési banki üzletágnak, mint a harmadik volt, áll a Standard & Poor's pénteken Londonban kiadott átfogó szektorjelentésében, amely jelentősen rontotta az ágazatra adott bevételi előrejelzését.

Románia befektetői szint alatt, egyedüliként az EU-ban

Befektetési szint alá rontotta hétfőn Románia szuverén hosszú- és rövid lejáratú devizaadósi osztályzatát a Standard and Poors, arra hivatkozva, hogy mind bizonytalanabbak a magánszektorbeli eladósodottság finanszírozásának külső forrásai.

Növekszik a kockázat! Negatív kilátás az Erstének

Negatívra rontotta az eddigi stabilról az osztrák Erste bankcsoport "A/A-1" szintű, elsőrendű kockázati besorolásának kilátását csütörtökön az SP arra hivatkozva, hogy növekszik a kockázat: a globális makrogazdasági nyomások átterjedhetnek a bank tevékenységi területére, Közép- és Kelet-Európára, valamint Ausztriára

Még csak most következik a válság legnehezebb időszaka!

Súlyos recesszióban van a világszintű feldolgozóipar, sőt nagy valószínűséggel már a világgazdaság jelentős része is. Az ipari termelés visszaesése "drámai ütemben gyorsul" - mutatja az egyik vezető londoni befektetési csoport által összeállított legújabb globális ipari beszerzőmenedzser-index (PMI).

Jó irányba mutat az adóterv, de a finanszírozás nem hiteles

Összességében jó irányba mutat a magyar kormány adócsökkentési tervezete, nem hiteles azonban az az elképzelés, hogy a finanszírozást a gazdaság kifehérítésével oldják meg, áll a Standard and Poors hétfőn Londonban kiadott elemzésében.
1
Világgazdaság Piactér