Viktor Janukovics

Tizenhárom évet kapott Janukovics

A volt ukrán államfőt a kijevi bíróság hazaárulás és háború kirobbantásában való bűnsegédlet címén ítélte el.

Kiderült: inkább EU pártiak az ukránok

Egy friss felmérés szerint az ukránok többsége nem szövetségi államként, sokkal inkább az Európai Unió tagjaként képzeli el hazáját.

Janukovics nem fog megjelenni az idézésen

Viktor Janukovics hivatalából eltávolított volt ukrán államfő nem jelenhet meg a kijevi főügyészségen, ahová augusztus 11-re beidézték meghallgatásra, mert "élete és egészsége veszélybe kerülne" - közölte ügyvédje, Vitalij Szergyuk pénteken a Hromadszke ukrán televíziónak nyilatkozva.

Kényszerértékesítés: Árverezhetnének a bankok, de nem fognak

Eltörölték a kényszerértékesítési kvótát, a bankszövetség viszont azt javasolta, fél évig még tartsák magukat a piaci szereplők a korábbi limitekhez. A bankok a korábbi kvótákat sem használták ki, nagyon kevés ingatlant tudnak elárverezni.

Kárpátalján 300-400 magyart sorozhatnak be az ukrán hadseregbe

Kárpátalja területén jelenleg mintegy 16.000 fő 18 és 25 év közötti hadköteles korú személyt tartanak nyilván, akik közül (a törvény elfogadását követően) ténylegesen mintegy 2000-3000 fő kerülhet besorozásra – közölte a parlament honlapján Navracsics Tibor. Szerinte ebből a magyar nemzetiségű lakosok száma hozzávetőlegesen 300-400 fő lehet.

Egy szakadár harcos beismerte, hogy ők lőtték le a maláj gépet

Az AP amerikai hírügynökségnek egy ukrajnai szakadár harcos elismerte, hogy ők lőtték le múlt csütörtökön a malajziai utasszállítót Kelet-Ukrajna felett, és helyi lakosok is megerősítették, hogy a felkelők egy Buk légvédelmi rakétarendszert mozgattak a régióban a katasztrófa napján.

Kikerülhet a bóvli kategóriából Magyarország?

A javuló makrogazdasági mutatók alapján a hitelminősítők jövőre visszaemelhetik Magyarország államadós-besorolását a befektetésre ajánlott kategóriába - jósolták szerdán londoni pénzügyi elemzők.
Világgazdaság Piactér