A spanyolországi A–7-es autópályán az ország déli részén fekvő Marbella város közelében történt balesetben 20 ezer euró készpénz repült ki egy autó ablakán. A közeli járművek, köztük egy busz, csikorgó gumikkal álltak meg, miközben a sofőrök rohangáltak, hogy összeszedjék az euróbankjegyek tömegét, mielőtt a rendőrség megérkezett volna.

A,Rain,Of,Different,Euro,Banknotes,Is,Coming,Down,From
Fotó: TaiChesco

Az El País spanyol lap beszámolója szerint 50 eurós bankjegyek záporoztak az úttestre. A pénzeső azt követően állt elő, hogy egy 20 ezer eurót tartalmazó aktatáskát szállító autó balesetet szenvedett. Az ütközés következtében a táska kinyílt és kirepült az ablakon, a pénz pedig az autópályán szóródott szét.

Erre sok sofőr leállította az autóját a sztráda közepén, hogy a bankjegyekre vadásszon, ami óriási forgalmi dugót és veszélyes helyzeteket teremtett. A lapnak nyilatkozó rendőrségi források szerint bárki, aki pénzt vett fel, hűtlen kezelést követett el, bár letartóztatásra nem került sor.

A rendőrség jelenleg vizsgálja a pénz eredetét. A hatóságtól származó források szerint a járműben ülők azt mondták, hogy használt autót akarnak vásárolni vele. A spanyol törvény legfeljebb 100 ezer euró készpénz szállítását engedélyezi, vagyis a szétszóródott összeg bőven ezen a határon belül volt.