Jómagam mindig a csapatot helyezem előtérbe, mert egyedül nem tudtam volna gólt szerezni – mesélt két góljáról Szoboszlai Dominik. 

SZOBOSZLAI Dominik
Fotó: Kovács Tamás

Az MTI érdeklődésére a játékos úgy fogalmazott, mentálisan rendkívül erős a válogatott, mert soha nem adja fel, ez minden játékos fejében benne van, senkinek nem kell elmagyarázni. Hozzátette, mindig is a végsőkig küzdenek, ez akkor is így van, ha vezetnek.

Büszke vagyok a csapatra, ahogy végigcsináltuk ezt a selejtezősorozatot

– jelentette ki Szoboszlai annak kapcsán, hogy a nemzeti együttes kétszer hátrányból fordítva győzött. 

Szoboszlai szerint egyszerű a válogatott csapatkapitányának lenni, mert senkinek nem kell elmondani, mit kell csinálni, nem kell könyörögni, hogy csinálja; mindenki tudja, mi az elvárás, mi a taktika.

Ez csak a kezdet, mert ez egy fiatal társaság, amely nagy dolgokat érhet el.

Szoboszlai arról is beszélt, hogy ugyanolyan játékosa a válogatottnak, mint mindenki más. Elmondása szerint megdolgozott érte, hogy a Liverpoolban futballozzon, de ezért nem kezelik máshogy. Hozzátette, sokat kell tanulnia és fejlődnie, de mindig és mindenekelőtt a csapatot nézi, ezért ugyanúgy örült Nagy Ádám góljának. 

Elképesztő érzés 65 ezer néző előtt ilyen meccset játszani, hátrányból felállni és csoportelsőként kijutni – összegezte. 

 
 

sgj \ scp \ sag