Közel 60 ezer méhet loptak el egy amerikai élelmiszerbolt-lánc területéről. A méheket január 28. és 30. között lophatták el a nagyvállalat székhelyéhez tartozó napelemparkból – írja a The Guardian.

Jessica Groves, a The Giant Company szupermarketlánc szóvivője elmondta, hogy a méhek az élelmiszer-ellátási lánc nélkülözhetetlen részét képezik, és a méhkaptárak segítségével a hanyatló méhányállományon igyekeztek segíteni. A szóvivő csalódottságát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban, és hozzátette, hogy az ügy felderítése érdekében együttműködnek a helyi rendőrséggel.

Fotó: PAUL J. RICHARDS / AFP

A The Giant Company 2020-ban telepített egy hét hektáros napelemparkot a vállalat székhelye mellé, hogy a park ki nem használt üres részein a méhek dolgozni tudjanak, és egyben segítsék méhpopulációk fennmaradását.

A méhállományok jelentősen megritkultak az elmúlt hónapokban az Egyesült Államokban,

a méhészek 2020 és 2021 áprilisa között körülbelül 45,5 százalékos veszteséget jelentettek kolóniánként.

Pennsylvaniában a méhcsaládok feltehetőleg 41 százaléka veszett oda, amely egy kicsivel marad el a nemzeti átlagtól. Az iowai méhészeket érintette a legnagyobb veszteség, kolóniáik legalább 58,4 százaléka pusztult el.