Hétfőn az ország északi felén ködös, majd rétegfelhős időre számíthatunk. Délen, délnyugaton ezzel szemben fátyolfelhők szűrte napsütés várható. A hőmérséklet is ennek a kettősségnek megfelelően alakul: északon csak 15–20, délen 21–26 fok várható. Délkeleten lehet nyárias idő. A délnyugati szél északnyugatira fordul és megélénkül.

Felhő, cloud, cloudy, autumn
Fotó: Shutterstock

Kedden a déli órákig erősen felhős, párás, foltokban ködös lesz az idő; és nyugat felől szórványosan várható eső, szitálás. Délután északnyugat felől csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. Az északnyugati szél megélénkül, 15 és 22 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerda délelőtt ismét több helyen képződik köd vagy rétegfelhőzet, amely néhol tartósabban megmaradhat. Fátyolfelhők szűrte napsütés főleg a középső tájakon lehet, 19 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön a nap első felében ismét borongós, ködös időre van kilátás. Délután már kisüt a nap, de az északkeleti vidékeken rétegfelhős maradhat az ég. Délután 16–22 fok valószínű.

Pénteken és szombaton változóan felhős időnk lesz: maradhatnak tartósabban rétegfelhős tájak és naposabb területek is előfordulnak. Eső nem lesz. Marad a 19 fok körüli csúcsérték.