Ingatlan

Több mint ezer lakást épít a Tóvárosban az Atenor

Több mint 1300 lakás építésével száll be a budapesti újlakás piacra az eddig az irodaház piacra fókuszáló Atenor – közölte a brüsszeli Euronext tőzsdén jegyzett ingatlanfejlesztő vállalat.

A XI. kerületben vásárolt meg egy 83 ezer négyzetméteres területet az Atenor, amely a Tóváros nevű új projektben nyolc ütemben 1326 lakás építését tervezi együttesen több mint 92 ezer négyzetméteren. Az első fázisra már jogerős építési engedéllyel rendelkezik a cég, a projekt további fázisainak engedélyeztetését később kezdik.

A Tóváros Dél-Budán, a XI. kerületben található, Budapest egyik legnépszerűbb lakónegyedében.

Egy patak és egy tó által határolt zöldövezetben helyezkedik el a Balaton és a Budaörsi Repülőtér felé vezető utak mentén, Budapest belvárosából autóval és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető.

Fotó: Shutterstock

A budapesti lakópiac magas fokú ellenálló képességről tett tanúbizonyságot a Covid-válság óta;

továbbá a magyar kormány hatékony intézkedéseket vezetett be, hogy támogassa a családokat saját minőségi lakóhelyük megvásárlásában – írta az Atenor, amely az új vétellel 32-re növelte a fejlesztés alatt álló projektjeinek számát. Mindez összesen 1,3 millió négyzetméter nagyságú portfóliót jelent szerte Európában. A projektek Brüsszelben, Vallóniában és Flandriában (Belgium), Hágában (Hollandia), Luxemburgban, a párizsi régióban (Franciaország), Lisszabonban (Portugália), Düsseldorfban (Németország), Varsóban (Lengyelország), Budapesten (Magyarország) és Bukarestben (Románia) találhatóak.

Atenor lakáspiac
Kapcsolódó cikkek