Új vezérigazgató érkezik július 1-jétől a Penny Magyarország élére Mathias Mentrop személyében. Mentrop jelenleg még a cégcsoport csehországi hálózatának operatív igazgatójaként tevékenykedik, pozíciójában a magyarországi vezérigazgatót, Florian Jens Naegelét váltja majd a következő hónapban – írja közleményében a hazánkban 1996 óta működő, 229 üzletet, 3 logisztikai központot üzemeltető és mintegy ötezer munkatársat foglalkoztató vállalat. 

Mathias Mentrop személyében új vezérigazgató érkezik július 1-jétől a Penny Magyarország élére. 
Fotó: Penny

Mathias Mentrop több mint tízévnyi kiskereskedelmi tapasztalattal a háta mögött, 2012-ben csatlakozott a Rewe csoporthoz a Penny Bulgária értékesítési vezetőjeként, 2015-től a csehországi leányvállalat kereskedelmi vezetői feladatait látta el, majd 2018-tól operatív igazgatóként vezette a cseh Pennyt, ahol elsősorban az értékesítésért, építkezésekért és a kiskereskedelmi lánc bővítésért felelt. 

„A magyar leányvállalat vezetése pályafutásom egyik legnagyobb lehetőségének bizonyult. Nagyszerű szakértői csapatunk volt, és keményen dolgoztunk, hogy a Pennyt a megfelelő irányba formáljuk” – emelte ki Naegele, aki bízik benne, hogy a jövőben a diszkontáruházlánc tovább növeli piaci részesedését Magyarországon. Szerinte jobbá tették itthon a vásárlói élményt és a választékot, miközben több lehetőséget kínáltak a magyar beszállítóiknak.

Életbe lépett a kötelező akciózás

Június 1-től, tehát a mai naptól lépett életbe a kormány által előírt kötelező akciózás a boltokban. Hasonló intézkedésre itthon eddig még nem volt példa, de a rekordmagas élelmiszer-infláció leszorításának érdekében aligha lehet válogatni az eszközökben. A kötelező árstopok már lassan két éve velünk vannak, ezeket már megismerte az ország. A kötelező akciózás viszont új elem és egyelőre az a terv, hogy csak szeptember 30-ig marad érvényben.

Mathias Mentrop, a Penny új magyarországi vezérigazgatója eközben arról beszélt, hogy Florian Jens Naegele egy erős alapokra épített magyar vállalatot hagy maga után, ezért már alig várja, hogy ott folytathassa a munkát, ahol ő és csapata abbahagyta. 

Amikor Naegele 2018-ban elvállalta a vezérigazgatói posztot, a Penny piaci részesedése 

  • 8,1 százalék volt, 
  • és 215 üzlettel, 
  • valamint körülbelül 3800 kollégával rendelkezett. 

A Penny Magyarország jelenlegi piaci részesedése 11 százalék a GfK Hungária-Háztartáspanel márciusi adatai alapján.