Országosan emeli az Aldi a béreket valamennyi munkakörben – erről a kiskereskedelmi lánc adott ki közleményt nem sokkal azt követően, hogy a SPAR hasonló bejelentést tett kedden.

Aldi
Fotó: Kallus György/Világgazdaság

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. munkatársai összesen mintegy 6000-en vannak. Számukra mind a béremelés, mind a magasabb bérkategóriába sorolás automatikus.

  • Az értékesítés és a logisztika területén, valamint az irodai munkakörökben dolgozók is egységesen 12 százalékos béremelésben részesülnek.
  • Az informatikai szolgáltatásokat nyújtó ALDI International IT Services Kft. bérei a legtöbb pozícióban szintén 12 százalékkal nőnek. Így a belépő szintű pozíciókban is mintegy bruttó 600 ezer forintos fizetésre számíthatnak az újonnan csatlakozó kollégák.

Mindezt a boltlánc úgy kommentálta, hogy a vállalat igyekszik megőrizni vagy növelni bérei reálértékét. Hogy ez mennyire versenyképes, azt majd a eldönti. A SPAR-nál átlagosan 10-24 százalékkal nő a munkatársak alapbére, a többiek bérfejlesztése egyelőre nem ismert.

Igaz, az Aldi arra is emlékeztetett, hogy az elmúlt 24 hónapban ez már a negyedik béremelés náluk, amelyek összértéke legalább 38 százalék, de egyes pozíciókban még ennél is magasabb.

„A mostani 12 százalékos béremelés lényegesen magasabb, mint a jövőre vonatkozó inflációs prognózisok. A 24 hónap alatt négy alkalommal, együttesen legalább 38 százalékkal megemelt béreink is felett növekedtek” – emlékeztetett Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója. 

Mennyit lehet az Aldinál keresni?

A januártól hatályos béremelés után

  • az újonnan belépő áruházi fizikai dolgozók kezdő bére 8 órás munkaviszony mellett havi bruttó 482 400 forintra emelkedik. Legalább 12 hónapos munkaviszony után ugyanez már bruttó 500 900 forintra ugrik. Ebben a pozícióban bruttó 668 400 forint az elérhető legmagasabb bér.
  • A biatorbágyi központi raktár logisztika területén dolgozó fizikai munkavállalók bére bruttó 534 300 forintnál kezdődik, a számukra elérhető legmagasabb juttatás bruttó 643 600 forint.
  • Januártól a boltvezetők bére az eltöltött szolgálati idő függvényében bruttó 906 500 és 1 399 800 forint között lesz.

Az Aldi juttatási csomagot is kínál: minden alkalmazott számára ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat, továbbá naponta friss zöldséget és gyümölcsöt biztosít.

Megkezdődtek a béremelések: az egyik legnagyobb magyarországi cég máris bejelentette, mennyivel nőnek a fizetések

Masszív, akár 24 százalékot is elérő béremelést jelentett be az egyik legnagyobb hazai vállalat.