Új vállalkozásfejlesztési pályázatok júliustól

KKV | Pályázati Forródrót

Programok. Július elsejétől újabb három vállalkozásfejlesztési pályázat indul az Új Széchenyi-terv keretében. A Közép-magyarországi operatív program (KMOP) Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása című felhívására az idén 1,8 milliárd forint keretösszegig pályázhatnak a potenciális projektgazdák. A Gazdaságfejlesztési operatív programban (GOP) a jelen kiírásokra 19 milliárd forint áll rendelkezésre 2011 és 2013 között.

1. GOP-2011-2.2.1, illetve KMOP-2011-1.2
Keret: 9 milliárd forint 2011–2013 között, illetve 1,8 milliárd forint Közép-Magyarország régióban
A Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása című pályázati kiírás célja a mikro-, kis- és középvállalkozások jövedelemtermelő képességének erősítése az információs és kommunikációs technológiai megoldások hatékony alkalmazása révén. Támogathatók a modern vállalatirányítási és termelési környezet kialakításához kapcsolódó komplex vállalati és szervezeti infokommunikációs fejlesztések is.
Határidő: 2011. július 1-jétől 2012. december 31-ig

2. GOP-2011-2.1.4
Keret: 9 milliárd forint 2011–2013 között
A Környezeti célú fejlesztések című felhívás célja, hogy a vállalkozások technológiai fejlesztéseik által közvetlenül csökkentsék a környezeti terhelést, azaz kimutathatóan növeljék az energia-, víz- és egyéb nyersanyaghasználat hatékonyságát, csökkentsék a hulladéktermelés és az egyéb káros kibocsátások mennyiségét és veszélyességét. A támogatás ahhoz is hozzá kíván járulni, hogy a környezetvédelmi szemléletmód, a fenntarthatóság figyelembevétele rendszerezetten és tudatosan bekerüljön a vállalkozások működési, termelési döntéseibe.
Határidő: 2011. július 1-jétől 2012. december 31-ig

3. GOP-2011-3.4.1
Keret: 1 milliárd forint 2011–2013 között
A Vállalati SaaS-központok létrehozásának és fejlesztésének támogatása konstrukció által lehetőség nyílik olyan alkalmazásszolgáltató központok létrehozására, melyek professzionális informatikai alkalmazásokat mint szolgáltatást nyújtanak (Software as a Service – SaaS) kis- és középvállalatok számára. Ezzel elérhetővé válik a kkv-szektor szereplői számára, hogy működésüket, külső és belső folyamataikat olyan informatikai alkalmazásokkal támogassák, melyeket saját beruházásból nem vagy csak nagy anyagi áldozatok árán lennének képesek megvalósítani. Így növekszik a szolgáltatást igénybe vevő kkv-k hatékonysága, bruttó hozzáadottérték-termelő képessége.
Határidő: 2011. július 1-jétől 2011. augusztus 31-ig

Trendfordulót hozhatnak a beruházások

Ha a kínai pártvezetés megduplázza az infrastrukturális stimulust, akkor emelkedésnek indulhat az ipari fémek kereslete.

Erős bővülést vár a Commerzbank

A kormány várakozásánál is magasabb növekedést jelez 2019-re a német hitelintézet.
Világgazdaság Piactér