Közélet

A legtöbb pénzt hozó halott sztárok!

Heath Ledgert, a januárban véletlen gyógyszertúladagolásban 28 évesen meghalt amerikai színészt sem kerülte el a „halj meg és nagy leszel” törvény. A Forbes magazin szerint alig kilenc hónap alatt felkerült a legnagyobb bevételt hozó halott sztárok listájának harmadik helyére.

Ledger mindezt a Batman legújabb epizódjának, A sötét lovag Joker-szerepének köszönheti. Egy év alatt 20 millió dollárt (4 milliárd forint) keresett ezzel. A morbid listán Elvis Presley és Charles Schultz, a Snoopy megalkotója előzi őt meg.

A „Király” 2007-ben is 52 millió dollárt (10,4 milliárd forint) jövedelmezett örököseinek. (Összehasonlításul: az ünnepelt csillagok közül Justin Timberlake 44 millió dollárt, Madonna 40 milliót tudott összeszedni egy év alatt.) Nem kis meglepetésre Albert Einstein „vagyongyarapodása” lett a 4. helyezett.

Jogdíjai 18 millió (3,5 milliárd forint) dollárt fialtak 2007-ben. Az ismertebb hírességek közül az első tízbe John Lennon, Andy Warhol, Marilyn Monroe és Steve McQueen került még be.


[enews_gallery id='363597']

Marilyn Heith Ledger Elvis Andy Warhol Batman Steve McQueen
Kapcsolódó cikkek